RU  UA

Пʼятниця, 31 травня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Здоров'я

Новини

31 травня

30 травня

29 травня

28 травня

27 травня

26 травня

25 травня

24 травня

23 травня

22 травня

21 травня

20 травня

Всі новини

Україну можуть перевести в жовту зону карантину: нас чекають нові заборони

У понеділок, 20 вересня, Кабінет міністрів прийняв рішення про продовження адаптивного карантину і режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року. Завтра точно буде відомо, з якої дати по всій території країни встановлюють жовтий рівень епіднебезпеки.

"Апостроф" нагадує, які нас чекають заборони в разі переведення в жовту зону карантину.

Забороняється:

  • Заборонене відвідування шкіл, вишів та інших навчальних закладів, якщо менш як 80% їхніх працівників мають жовті або зелені COVID-сертифікати або можуть підтвердити негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не більше 72 годин тому, чи одужання від коронавірусу. В такому випадку навчальний заклад має перейти на дистанційне навчання.
  • Заборонено проводити масові заходи за участю більше однієї людини на 4 кв. м площі будівлі або території.
  • Заборонено заповнювати кінозали і зали в інших установах культури більше, ніж на 50% місць.
  • Спортзали та фітнес-центри повинні бути заповнені з розрахунку не більше однієї людини на 10 квадратних метрів.
  • У басейнах має бути не більше, ніж чотири людини на одній доріжці для індивідуальних занять або шість людей для груп;

Якщо у всіх учасників (відвідувачів) і не менше 80% організаторів масових заходів, співробітників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів і басейнів є жовтий або зелений COVID-сертифікат, обмеження жовтої зони до них застосовувати не будуть.

  • У закладах громадського харчування відвідувачі повинні бути розміщені на відстані не менше 1,5 метра між сусідніми столиками й не більше чотирьох людей за одним столиком без урахування дітей віком до 18 років. Час роботи закладів громадського харчування при цьому не обмежується.
  • У навчальних закладах заборонено проводити масові заходи (вистави, свята, концерти), в яких беруть участь учні більше, ніж з однієї групи або класу. Також заборонена присутність на таких заходах глядачів.
  • Водії транспорту у жовтій зоні карантину повинні будуть мати щонайменше жовтий COVID-сертифікат. Пасажири повинні дотримуватися маскового режиму. Крім того, можна перевозити не більше пасажирів, ніж кількість місць для сидіння у транспортному засобі, вказана в його технічній характеристиці та реєстраційних документах.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Віктор Ляшко заявив, що єдина можливість уникнути "червоної" зони карантину для України - масова вакцинація.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я