RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

Всі новини

Це безумство і маячня: доктор Комаровський розвіяв популярні міфи в лікуванні дітей

Відомий український педіатр Євген Комаровський, який раніше пояснив небезпеку лікування дітей за допомогою йодної сітки, розповів про шкоду інших популярних народних методів лікування.

Про це він говорив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Комаровський негативно ставиться до лікування дітей за допомогою банок і паріння ніг.

"Банки ставимо в льох з консервацією. Бабуся парить ноги дідусеві. Запитайте у лікарів в Київському опіковому центрі, як вони ставляться до процедури паріння ніг дітям. І якщо вони зможуть відповісти без використання ненормативної лексики, вам дуже пощастить. У нас же мамки вважають, що чим ближче температура до окропу, тим ефективніше", - сказав він.

Також доктор розкритикував гірчичники і інгаляції над гарячою картоплею.

"Гірчичники - туди ж. Дихати над картоплею - чистий бандитизм, скільки опіків дихальних шляхів! Замість того щоб провітрити приміщення і напоїти компотом ... Мені мама в дитинстві ставила регулярно гірчичники. Це просто нереальне щастя, коли з тебе знімають гірчичники", - зазначив Комаровський.

Він наголосив, що дітям для одужання не потрібен постільний режим (якщо йдеться про нежить).

"Дітям потрібно, щоб ви не змушували їх їсти. Щоб вони багато пили, були тепло одягнені, в кімнаті було прохолодно - ось що треба!", - каже медик.

Він також сказав, що розчин марганцівки в кращому випадку марний, а в гіршому - небезпечний.

"Марганцівка - маячня. Її унікальність полягає в наступному: коли ви додаєте її в воду, щоб вона стала рожевою, то взагалі ніякого сенсу. А якщо домогтися концентрації, при якій є бактерицидний ефект, в такій дозі вона стає небезпечною при попаданні на слизові оболонки. Поганенькі ліки ", - резюмував Комаровський.

Раніше ми розповідали, що доктор Євген Комаровський дав українцям поради, як захиститися від "Дельта" штаму коронавірусу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я