RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

Всі новини

Це ганьба медицини: доктор Комаровський розповів, чим можна замінити зеленку

Відомий український педіатр Євген Комаровський, який раніше розповів про шкоду популярних народних методів лікування застуди у дітей, заявив, що популярна в Україні "зеленка" не має ніякого лікувального ефекту.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Зеленка, або розчин брильянтового зеленого, це лікарський препарат, ніякого відношення до цивілізації, медицини, XXI століття, страхової медицини не має. Вона не використовується в жодній країні світу, у неї немає ніяких лікувальних властивостей ... В цілому це ліки, виробництво і продаж яких давно має припинитися", - сказав він.

Лікар також розвіяв міф, нібито при вітрянці зеленка допомагає загоєнню прищів. Багато хто до цього часу вважає, що коли ветряночні прищі мажуть зеленкою, вони від цього заживають, але це не так. Спочатку її використовували як маркер заразності дитини - якщо прищі перестали з'являтися, то через п'ять днів дитина незаразна.

"Тому мама щоранку мазала прищі зеленкою, на наступний ранок дивилася, чи з'явилися нові, і теж мастила зеленкою. А коли в один прекрасний день не бачила нових ненамащених прищів, треба було порахувати ще 5 днів. Потім знайшлися інші методи, зеленка фактично була маркером заразності. Можете мазати фломастером, синькою, йодом, татуювання ліпити. Це просто ганьба медицини", - резюмував Комаровський.

Раніше ми розповідали, що доктор Євген Комаровський дав українцям поради, як захиститися від "Дельта" штаму коронавірусу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я