RU  UA

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Здоров'я

Новини

27 травня

26 травня

25 травня

24 травня

23 травня

22 травня

21 травня

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Інноваційні COVID-ліки зі США: коли з'являться в регіонах України

Регіонами України почали розвозити ліки від коронавірусної інфекції Бамланівімаб і Етесевімаб. Препарати зроблені в США і були передані нашій країні в якості гуманітарної допомоги.

"Диво-ліки" від ковіду: чи допоможе українцям гуманітарна допомога зі США

Про це в Facebook написав перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда.

"Бамланівімаб і Етесевімаб лікують коронавірус завдяки моноклональним антитілам. Загалом антитіла - це молекули в нашому організмі, які борються з вірусами і бактеріями ... Моноклональні антитіла - це білки, розроблені в лабораторії з однієї клітини, які імітують здатність імунної системи боротися з інфекцією COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Принцип дії моноклональних антитіл в тому, що вони зливаються зі спайковим білком коронавірусу і блокують його прикріплення до клітин організму.

Препарати з моноклональними антитілами можна призначати тим пацієнтам з Covid-19, які не потребують кисню, але належать до групи високого ризику тяжкого перебігу хвороби. Бамланівімаб і Етесевімаб мають з'явиться в усіх областях України вже до кінця цього тижня.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні за минулу добу, 28 вересня, зафіксовано 9 666 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я