RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Для кого штам "Дельта" особливо небезпечний: вчені провели дослідження

"Дельта" штам коронавірусу, який зараз в Україні витісняє інші штами, більш небезпечний для вагітних жінок, ніж первинний варіант COVID-19. Майбутнім мамам рекомендують обов'язкову вакцинацію.

Такого висновку за результатами дослідження дійшли американські лікарі, пише Reuters.

Було обстежено 1515 вагітних жінок з COVID-19, які отримували медичну допомогу в лікарні в Далласі з травня 2020 року по вересень 2021 року. 82 жінки, з яких 81 не була вакцинована, захворіли на тяжку форму коронавірусної інфекції. Десять з них потребували штучної вентиляції легенів, а двоє загинули.

Медики встановили, що до початку 2021 року частка важких або критичних випадків серед вагітних жінок становила близько 5%, а в лютому і більшій частині березня 2021 року їх практично не було. Однак з поширенням штаму "Дельта", в кінці серпня 2021 року відсоток вагітних пацієнток з COVID-19, які потребують госпіталізації, збільшився з 10 до 15.

"Вагітні жінки стикаються з підвищеним ризиком ускладнень з будь-яким типом важкої респіраторної інфекції, тому ці дані про більш високий ризик від варіанту "Дельта" ще раз підкреслюють необхідність для них вакцинації від COVID-19", - резюмував керівник дослідження доктор Емілі Адхікарі.

Як писав "Апостроф", раніше Стратегічна консультативна група експертів по імунізації (SAGE) Всесвітньої організації охорони здоров'я також заявила, що вагітні можуть гірше переносити COVID-19 і мають більше ризиків для здоров'я, і настійно закликала їх вакцинуватися.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я