RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Здоров'я

Новини

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

COVID-19 вдарить по Україні з новою силою: МОЗ анонсувало пік заражень у 2022 році

Пік захворюваності на коронавірус в Україні прогнозують у листопаді поточного року, після цього ситуація покращуватиметься.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю виданню "ГОРДОН".

"Ситуація стрімко погіршується по всій території України. Аналогічні тенденції спостерігаються майже у всіх країнах Європи. Справді, це очікуваний сценарій. Пікові навантаження на систему охорони здоров'я прогнозувалися на кінець жовтня – на початок листопада", - сказав Кузін.

За прогнозами головного санітарного лікаря, найбільше навантаження на медичну систему припаде на найближчі кілька тижнів.

"Найближчі три тижні будуть критичними, після чого хвиля поступово піде на зниження. Спад захворюваності продовжиться, як ми очікуємо, майже до кінця січня. Наступне піднесення – березень – квітень 2022 року", - заявив він.
Основними причинами медик називає широке поширення штаму "Дельта", а також ігнорування карантинних обмежень.

"Основна причина в тому, що поточна хвиля повністю викликана новим штамом "Дельта", який має велику заразність, більш важкий перебіг, швидке поширення в популяції, ніж штами при попередніх хвилях. Друга причина в тому, що по областям є відверте нехтування правилами захисту, рекомендаціями медиків та органів влади. Можливо, це втома від карантинних заходів" , - додає Ігор Кузін.

Раніше ми писали, що Зеленський попросив українців "включити мізки".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я