RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Не можна зволікати з лікуванням: лікар розповів про головну небезпеку штаму "Дельта"

Штам коронавірусу "Дельта", який зараз циркулює в Україні, швидко атакує організм і відрізняється стрімким перебігом захворювання.

Про це розповів епідеміолог Володимир Широбоков, пише "УНН".

Лікар наголосив, що у зв'язку з цим з моменту появи перших симптомів необхідно розпочинати лікування препаратами, які зменшать вірусне навантаження на організм.

"Як тільки перші симптоми з'являються: кашель, біль у горлі, нежить, то необхідно відразу починати лікуватися причому негайно. Це буде симптоматичне лікування, але це також важливо. Тому що цей варіант, який є, він більше прискорює тяжкість перебігу, ніж перший варіант, який був уханьський", – пояснив епідеміолог.

Широбоков додав, що штам "Дельта" дає набагато тяжчий перебіг захворювання, ніж ранні варіанти коронавірусу.

Як писав "Апостроф", раніше лікар-анестезіолог, завідувач відділенням чернівецької міської лікарні №1 Роман Курулюк розповідав, що "Дельта"-штам має небезпечну особливість: після поліпшення стану пацієнтів, він може різко погіршитися, аж до потрапляння в реанімацію.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я