RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

Новий штам COVID-19: лікар назвав симптоми та розповів, що робити

Новий штам коронавірусної інфекції може давати температуру до 38 градусів, яка тримається до 12-14 днів. Якщо збити її жарознижуючим, то через 10-12 годин вона знову повертається.

Про це написав головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький у Telegram.

Аналіз ЦРП (CRP) у хворого на 6–8–10 день може бути нормальним або трохи вищим за норму. Пацієнт приймає лікування, сатурація нормальна, але на 12-14 день ЦРП злітає понад 50 одиниць, що потребує стаціонарного лікування.

Зазначимо, С-реактивний білок (ЦРЛ, CRP) – білок крові, який є дуже чутливим, але неспецифічним маркером запального процесу в організмі.

"Тому тепер ще рано розслаблятися на 12-14 день, особливо, коли у вас у ці дні температура піднімається вище за 38! ", - наголосив Жиравецький.

Як писав "Апостроф", раніше Тарас Жиравецький розповів, як зрозуміти, що потрібна термінова госпіталізація при зараженні штамом "Дельта плюс".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я