RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

Всі новини

Нетипові симптоми штаму "Дельта": лікар розповів, на що звернути увагу

Перебіг COVID-19 став непередбачуваним, з'явилися такі незвичайні симптоми захворювання як сильна нудота, різке схуднення і не тільки підвищена, але і знижена температура.

Про це розповів ТСН голова приватної клініки та радник мера Львова з медичних питань, лікар Тарас Жиравецький.

За його словами, у деяких людей коронавірус може проявлятися втратою апетиту і нудотою, що спричиняє різке схуднення. Ще одним симптомом мутованого "Дельта"-штаму медик назвав "незрозумілі стрибки температури".

У частини пацієнтів висока температура тримається три дні, а потім вона падає до нормальних або навіть низьких значень – 36 або 35,8 градуса. Далі температура може піднятися до 37-37,1 градуса або знову досягти 38 градусів. Це трапляється після тижня з початку захворювання.

Жиравецький порекомендував тим, хто лікується вдома, спостерігати за температурою тіла та сатурацією (рівнем кисню в крові), відстежувати чи не з'явилася задишка, звертати увагу на загальний стан організму.

"Якщо людина не може підвестися і дійти до кухні чи туалету, це вже ознака того, що щось відбувається не так", - підсумував лікар.

Раніше ми писали, що перебіг коронавірусу може бути як псевдолегким, так і важким. При цьому нормалізація температури перестала бути індикатором поліпшення стану.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я