RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Здоров'я

Новини

21 травня

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

В Омікрон-штаму знайшли небезпечну "особливість": що насторожило ВООЗ

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що ПЛР-тести розпізнають новий штам COVID-19 – "Омікрон".

Дане питання обговорювалося на засіданні Технічної консультативної групи з еволюції вірусів 26 листопада в Женеві, повідомляє ТАСС.

Згідно з даними лабораторій, коли використовується один із ПЛР-тестів, то не можна виявити один із цільових генів, тому такий ПЛР-тест може застосовуватися як маркер наявності омікрон-варіанту коронавірусу, який виявили на півдні Африки.

Особливість у тому, що при використанні такого підходу омікрон-варіант виявлявся швидше, ніж це відбувалося під час тестування за попередніх спалахів коронавірусу. Це може говорити про те, що даний штам B.1.529 може мати перевагу в плані зростання.

Таким чином, під час засідання Технічної консультативної групи, було надано рекомендацію ВООЗ перевести омікрон-варіант до групи варіантів, які викликають стурбованість. До цієї групи входять на даний момент "Альфа", "Бета", Гамма" та "Дельта" штами COVID-19.

Нагадаємо, 26 листопада Всесвітня організація охорони здоров'я встановила, що новий штам коронавірусу, ймовірно, буде поширюватися по всьому ЄС. Також він має вищий ризик повторного зараження.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я