RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Нам підсунули "троянського коня", а потім з нас здеруть три шкури - підприємець з Харкова

Чи отримують підприємці 8 тисяч допомоги від влади

Чи отримують підприємці 8 тисяч допомоги від влади Протестуючі підприємці Фото: Апостроф / Олександр Гончаров

Підприємець із Харкова ВАЛЕРІЙ НЕСТЕРЧУК в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів, чи отримав він обіцяні владою 8 тисяч допомоги, та висловив свою думку щодо запровадження тотального карантину з 8 січня і дій влади щодо підприємців.

- Ви вже отримали 8 тисяч допомоги?

- Ні, я особисто не отримував. З мого оточення одна людина тільки отримала.

- Чому не отримали?

- Я особисто нічого не оформлював і не подавав. Велика кількість людей подавала заявки. З тієї кількості я знаю лише одну людину зі свого оточення, яка отримала гроші.

- На вашу думку, чому люди не отримують? Це складно?

- Дивіться, я б хотів поговорити не тільки за те, чи це складно, чи ні. Що це по суті? По суті це "троянський кінь" у повному сенсі слова. Тобто сьогодні від президента дається така подачка саме для середовища малого бізнесу, щоб якимось чином знизити протестні настрої. Заткнути їм очі, рота тощо. А вже після Нового року здерти три шкури через податки, через штрафи.

Ви подивіться, що відбувається, які вони законопроекти зараз просувають. За те, що людина зайде в магазин (без маски) підприємця будуть штрафувати. Я точно не можу цифру назвати, але десь біля п'яти тисяч.

Локдаун вводиться, а хто дає гарантії, що він закінчиться 24 січня? На яких підставах він запроваджується, коли в нас рівень захворюваності падає. Але це не рівень захворюваності, це рівень тестів.

- Тобто це все, щоб заспокоїти підприємців?

- На мою думку, це просто "троянський кінь", якого зараз підсовують людям, щоб вони повелися і не їхали в Київ. Ми боремося не стільки за право працювати, а за право вижити, за свої права людини – жити на цій землі і самому вирішувати, як і чим займатися для того, щоб прогодувати свою родину. І щоб у нас хоча б якесь майбутнє було. Сьогодні майбутнього в нас немає.

Я скажу більше – можливо, це не буде дуже приємно вам слухати – те, що відбувається зараз, мені нагадує 1932-й рік.

Читайте також

В Україні обвал цін на продукти: чому люди цього не відчувають

Ціни на продукти харчування в Україні в 2024 році мають здивувати українців - проте багато залежатиме від політичних рішень

Гектари за безцінь: чи збережуть українці землю від іноземних посягань

Допуск на ринок землі в Україні юридичних осіб спричинив велике зростання цін на земельні ділянки, фермери бояться залишитися безземельними

Дефолт як подарунок Путіну: чи виживе Росія як держава

РФ очікує кризу, яку можна буде порівнювати з економічною катастрофою часів розпаду СРСР