RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Під знаком "корони": як в світі святкували Новий рік

Пандемія коронавірусу завадила людям відсвяткувати прихід 2021 року, як вони робили це раніше

Першими святкувати Новий рік почали тихоокеанські острови Тонга, Самоа та Кірібаті, де 1 січня починається о 10 годині ранку за Гринвічем (12 годині 31 грудня за Києвом). Останнє місце, де можна зустріти Новий рік, - це безлюдні острови Хауленд та Бейкер, неподалік від США. Свято настає о 12:00 за Гринвічем (14:00 1 січня). "Апостроф" вирішив показати, як святкували Новий рік в різних точках планети.

Святкування Нового року, в зв'язку з панемією COVID-19, було не таким пишним, як раніше. Керівники міст у всьому світі, включаючи австралійське місто Сідней, яке відоме своїми знаковими святкуваннями Нового року, просили жителів залишитися вдома. Однак тисячі людей змогли зібратися разом, щоб подивитися на святкування з Оклендської Sky Tower у п’ятницю вранці. Натовпу дозволили зібратися в місті, щоб відзначити початок 2021 року.

Оскільки випадки зараження Covid-19 у Токіо все ще збільшуються, великі новорічні події, а також пізні вечірки, були скасовані. Токійський столичний уряд порадив людям залишатися вдома протягом новорічного періоду, але якщо вони все-таки вийдуть на вулицю, перевірити години роботи закладів, куди вони прямують. Разом з тим, Новий рік в Японії, який називають "о-сегацу", зазвичай є тихим сімейним святом.

Жителі китайського Уханю зібралися в новорічну ніч за традицією перед музеєм Hankow Customs, одним з найпопулярніших місць в переддень Нового року. По опівночі, багато людей почали запускати повітряні кулі та вітати один одного. Нагадаємо, саме з китайського Уханю і почалося поширення COVID-19 по земній кулі. У місті все ще продовжують фіксувати нові випадки коронавируса.

У китайському Ухані люди, одягені у святкове вбрання, зібралися з повітряними кулями. До речі, у Китаї - а саме з Уханю і розпочалося розповсюдження COVID-19 по земній кулі, продовжують фіксувати невелику кількість нових випадків коронавірусу.

Біля найвищої будівлі у світі Бурдж-Халіфа (828 м) у Дубаї, коли годинник пробив північ, запустили піротехнічне шоу. Люди влаштовували народні гуляння зі своєрідними ритуалами. Наприклад, спалювали фігурки, що зображують коронавірус.

Новорічна ніч не є державним святом у Туреччині. Підприємства мали звичайний графік роботи, хоча адміністративні будівлі, школи та поштові відділення можуть бути закриті.

Перед Бранденбургскими воротами в Берліні в новорічну ніч, де щорічно відбувається грандіозне піротехнічне шоу, в цього разу проводився концерт, організований телеканалом ZDF, але без глядачів. У країні діють жорсткі карантинні заходи, але не дивлячись на заборону продажу феєрверків в місті, жителі влаштували власні піротехнічні шоу.

Щодо приватних новорічних святкувань та заходів у набережних закладах на узбережжі в Ріо-де-Жанейро, то мерія міста підкреслила, що зібрання натовпами все ще заборонені

Феєрверки біля великого "чортового колеса" у Лондоні London Eye, як правило, приваблюють багато людей, але вчорашнє шоу було скасовано через обмеження в зв'язку із COVID, запровадженими у столиці Великобританії. Набережну Темзи патрулювали кінні поліцейські. В Единбурзькому замку зібрався натовп, аби відсвяткувати у великій компанії. Люди співали Auld Lang Syne і танцювали, поки не приїхали поліцейські.

Коли годинник пробив північ у Нью-Йорку на Таймс-сквер висипали конфетті, хоча людей не було взагалі. Це зробили, незважаючи на те, що традиційне місце збору для святкувань нового року було закрите для публіки. Також для пустої вулиці виступили зірки естради, включаючи Пітбулл та Дженніфер Лопес. Каліфорнія, станом на Новий рік, подолала позначку у 25 000 смертей від коронавірусу. Медики та влада штата благали громадськість не збиратися на вулицях.

В Україні лок-дауна перед новорічними святами не ввели, тож натовп людей сміливо зібрався біля центральної новорічної ялинки на Софійській площі в Києві.

  • Нова Зеландія
    Getty images
  • Японія
    Getty images
  • Китайська народна республіка
    Getty images
  • Індія
    Getty images
  • Туреччина
    Getty images
  • Україна
    Getty images
  • Німеччина
    Getty images
  • Іспанія
    Getty images
  • Велика Британія
    Getty images
  • Бразилія
    Getty images
  • США
    Getty images

Читайте також

Г'юстоне, у нас проблеми: чи спрацює новий закон про мобілізацію

Процес реалізації нового закону про посилення мобілізації ризикує провалитися через неготовність відповідних органів

Великдень 2024: скільки коштують продукти до святкового столу

Якою буде вартість великоднього кошика середньої української родини у 2024 році

Національна гвардія України: служба з прицілом на "після перемоги"

Служба в Нацгвардії – найкращий варіант роботи для молоді після війни