RU  UA

Вихід ЗСУ із Соледара: командир взводу "Мадяр" пояснив, що потрібно для повернення позицій

Українським військовим, які змушені були вийти із Соледара, необхідно більше боєприпасів, щоб вибити звідти російських окупантів.

Про це в ефірі Апостроф TV сказав командир підрозділу аеророзвідки ЗСУ Роберт Бровді "Мадяр".

"Щодо того, щоб просунутися в Соледарі великої потреби в танках немає. Нам більше потрібен БК. Це дозволить підвищити інтенсивність вогню. Таке посилення вогню дозволило досягти успіхів у Харківській та Херсонській областях. Якщо знищено інфраструктуру, логістику та командування, це дозволяє здійснити блискавичні наступальні операції ", – зазначив військовий.

Дивіться також: Шансів вціліти не було: відео влучних ударів танкістів по скупченню росіян під Соледаром

За його словами, зараз ЗСУ перебувають на підготовлених заздалегідь позиціях і зайняли оборону.

"На першому етапі Соледар штурмувала ПВК без особливої артилерійської підтримки. Тепер підтягнулася армія. Бої на околицях Соледара продовжуються там, де це зручно та тактично вигідно для ЗСУ. Для переходу в наступ нам треба доотримати зброю та спорядження", - пояснив командир.

За словами "Мадяра", наступ із півночі (де знаходиться Соледар) та півдня можуть створити некомфортну обстановку в Бахмуті. Тому оборона йде із трьох сторін. На південному напрямку ворога помітних успіхів немає. Наступ йде у високому темпі, що виснажує війська.

"На всій смузі фронту населені пункти зруйновані вщент. Там немає жодної цілої будівлі. Кожний населений пункт потрапляє в "планові цілі", на які витрачається весь залишок вогневої сили. Тому будь-яке навіть маленьке село методично місяцями щодня знищується вогнем. Як результат, там навіть руїн не залишається. Все перемішане із землею”, - розповів військовий.

Він зазначив, що у вагнерівців нижчий рівень страху, ніж у "чмобіків". З іншого боку, їх рівень військової підготовки - нульовий.

"Їх ніхто не планував вивчати. Ними просто швидко поповнили чисельність. Єдине, чим вони беруть - це кількість. Вони завжди атакують однотипно. Що дозволяє їх швидше знищувати і у більшій кількості", - додав Бровді.

Читайте також матеріал "Апострофа": Шкура неубитого ведмедя: чому Пригожин та Шойгу не можуть поділити Соледар