RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Аваков відзвітував про роздачу нагородної зброї

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповіді про те, кого він нагороджував зброєю, скільки людей її отримали і за якими критеріями визначалися кандидати.

Про це міністр написав на своїй сторінці в Facebook.

За словами Авакова, нагородна зброя – "одна з найбажаніших нагород для тих, хто відзначилися!".

"Для поліцейських, гвардійців, прикордонників, рятувальників і пожежників, інших співробітників МВС, співробітників УДО, СБУ, Збройних сил – нагорода вручається за відзнаку в службі, відмінність - у бойових ситуаціях, в операціях проти кримінального елементу, довготривалу бездоганну службу", - пише Аваков.

Що стосується нагороджень нардепів і міністрів, то тут, за словами міністра, він керувався їх заслугами під час подій на Майдані і активними діями у військовому конфлікті на Донбасі і в Криму.

"Виходячи з тих же критеріїв вручалась нагородна зброя і членам уряду, співробітникам апарату РНБО, інших органів виконавчої влади - включаючи місцеві адміністрації Луганської і Донецької області. Треба говорити, як є – іноді ця вручена зброя відображала швидше функціональну необхідність, ніж нагородну", - повідомив міністр.

За таких же заслугах нагороджував міністр громадських діячів та волонтерів.

"Не вручав - негідникам, пройдисвітам з грошима..", - написав Аваков. Далі він навів деякі цифри, що стосуються даної теми.

Варто відзначити, що Аваков не розкрив жодного прізвища з тих, кого він нагороджував зброєю.

Читайте докладніше про те, чому влада приховує імена нагороджених зброєю в матеріалі "Апострофа".