Класичний медівник готується на основі медового тіста, яке випікають тоненькими коржами, а потім змащують сметанним кремом. До новорічного столу можна трохи урізноманітними традиційний рецепт та приготувати шоколадний варіант цього смачного тортика.
Редакція українського кулінарного сайта Shuba поділилася рецептом шоколадного медівника.
"Нам знадобиться какао для тіста, а також темний і молочний шоколад у крем. Рецепт шоколадного медівника є дуже доречним десертом для новорічного столу", – ідеться на сайті.
Інгредієнти:
- 90 г масла;
- 120 г меду;
- 90 г цукру;
- 400 г борошна;
- 45 г какао;
- 10 г харчової соди;
- два яйця.
Читайте також: "Перевершив усі очікування": як приготувати мандариновий десерт
Інгредієнти для крему:
- 100 г чорного шоколаду;
- 80 г молочного шоколаду;
- 150 мл вершків 33%;
- 430 г вершкового сиру;
- 70 г сметани.
Інгредієнти для глазурі:
- 50 г шоколаду;
- 15 мл олії.
Приготування
Потрібно просіяти борошно та какао. Розтопити масло, додавши цукор та мед. У суміш додати соду та перемішати.
Дати охолонути, по одному додавши яйця. Ретельно розмішати.
Поєднати суху й рідку суміші. Замішувати тісто спочатку лопаткою, а потім руками.
Зробити ковбаску з тіста, розділивши її на сім рівних частин. Накрити плівкою та поставити в холодильник на 30 хвилин.
На пергамерті розкачати тонкі коржі, обрізавши їх до потрібної форми. Кожен пласт по всьому периметру попроколювати виделкою.
Випікати коржі приблизно п'ять хвилин у розігрітій до 180 °С духовці. Обрізки з тіста також випікати з коржем.
Готуючи крем, підігріти вершки та додати увесь шоколад. Помішувати до повного розчинення шоколаду.
В окремій ємності збити вершковий сир, сметану та цукрову пудру.
Збити шоколадну масу із сирною до однорідності й рівномірно змастити коржі кремом. Один корж не змащувати.
Боки торта посипати залишками коржів, розтертими у крихту.
Шоколад розтопити на водяній бані з олією без запаху, змастити отриманою глазур'ю торт та залишити для просочення.
Раніше ми писали, що Євген Клопотенко поділився рецептом галети з яблуками. Перед самою подачею галету треба трохи освіжити пудрою та корицею.
Цікаві новини для вас:
- Булочки з корицею: як приготувати смакоту з ароматом рідного дому
- Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою
- Як спекти бісквіт з полуничною начинкою: простий рецепт