Розчинна кава – це продукт, що створюється шляхом екстракції кавових зерен. Існує два основних види такої кави: порошкова та гранульована й вони обидва мають свої особливості.

Як вибрати хорошу розчинну каву, йдеться у відео рубриці українського телеведучого Костянтина Грубича "Знаю Споживаю" в "Сніданку з 1+1".

За спостереженнями Грубича, розчинна кава все ще залишається бажаним і відносно доступним напоєм для багатьох українців.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

"Як же її правильно вибрати? Адже ринок рясніє різними брендами, смаковими варіаціями, упаковками. Важливо знати, що цей продукт не такий ароматний і насичений, як традиційно заварена кава, але дуже зручний у приготуванні. Тому споживачі можуть обирати більш зручний і вигідний для себе варіант", - коментує телеведучий.

Разом з тим професорка Олена Сидоренко стверджує, що всі розуміють, що в першу чергу, розчинна кава – це "коли треба так дуже гарно збадьоритись, отримати дозу кофеїну, і це правда вони отримують".

picture

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Як вибрати хорошу розчинну каву:

  • По-перше, звертайте увагу на склад. Кава повинна бути натуральною, без додаткових ароматизаторів або підсилювачів смаку. Занадто багато додаткових інгредієнтів може свідчити про низьку якість продукту.
  • По-друге, звертайте увагу на вміст кавових зерен. Кращі види розчинної кави виготовляються з арабіки або суміші арабіки та робусти. Арабіка дає більш м'який і збалансований смак, тоді як робуста – більш міцний та гіркуватий.

"Крім того, не забувайте звертати увагу на термін придатності. Кава може швидко втратити свій смак після відкриття упаковки, тому вибирайте ту, що має найсвіжіший термін", - підсумувала професорка.

Раніше відомий фітнес-тренер і нутриціолог Віктор Мандзяк пояснив, чи дійсно, насолоджуючись кавою щоранку, можна зневоднитися.