В умовах війни України проти російських окупантів кількість продуктів у магазинах скоротилася, але є перевірені страви, які не потребують складних інгредієнтів та готуються швидко. Серед них – оладки у стилі піци та лаваш на сковороді з начинкою з ковбаси та сиру.

Для приготування лаваша на сковороді вам знадобиться тепла вода (250 мл), пшеничне борошно (400 г) та сіль (½ чайних ложки).

У теплій воді розчиніть сіль, додайте борошно і замісіть тісто. Тісто розкотіть у ковбаску, наріжте на невеликі шматочки і кожен із них тонко розкотіть у коржики.

Лаваш викладіть на суху сковороду і підрум'янте з обох боків. Щоб він не затвердів, змочіть краї водою і накрийте рушником.

picture Фото: Getty Images

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Інгредієнти для начинки: ковбаса (200 г), сир твердий (120 г), томатний соус (2 ст.л.), майонез (2 ст.л), яйце (2 шт.), сіль та олія для смаження.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Наріжте ковбасу на дрібні кубики, натріть сир, з'єднайте в мисці, додайте томатний соус і майонез, добре перемішайте.

На край лаваша викладіть начинку, поверніть плоским рулетиком. Рулетик наріжте на шматочки і вмочіть у кляр зі збитих яєць із сіллю.

Розігріту сковороду змастіть олією, викладіть рулетики з лаваша з начинкою і підсмажте до золотистого кольору. Така закуска буде смачною і теплою, і холодною.