Лайм

Печемо смачний пиріг до чаю із простих інгредієнтів: рецепт на час війни

Такий пиріг вийде навіть у недосвідченої господині

Вже майже два тижні Україна бореться проти російських окупантів. У багатьох містах у магазинах неможливо купити інгредієнти для екзотичних десертів, тому господині згадують рецепти своїх бабусь та прабабусь. І якщо ви вже робили вівсяне печиво без борошна та яєць, цього разу приготуйте смачний пиріг. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: чайна заварка (230 мл), цукор (60-70 г), варення (3 ст. л.), борошно (250 г), розпушувач (16-18 г), сіль (0,5 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такого пирога потрібно заварити в 250 мл води 2 ч. л. або 2 пакетики чаю. Чекаємо, поки чай охолоне, потім відціджуємо його, якщо використовували заварку не в пакетиках.

Виливаємо відвар у глибоку миску, додаємо будь-яке варення, цукор, сіль та олію.

Окремо просіюємо через сито борошно – це необхідно для того, щоб випічка вийшла пишною та повітряною. Висипаємо його до рідких інгредієнтів та збиваємо за допомогою міксера або вінчиком вручну. По консистенції тісто має вийти як густа сметана.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом та виливаємо в неї тісто.

Духовку розігріваємо до 180°С. Відправляємо форму в гарячу духову шафу і випікаємо пиріг приблизно 25-30 хвилин. Потім виймаємо і чекаємо, поки він охолоне. Прикрасити можна цукровою пудрою або розтопленою шоколадною глазур'ю.

Подаємо пиріг до чаю, нарізавши на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні