Україна продовжує протистояти російським окупантам уже 13-й день. Деякі господині вже навчилися пекти хліб із різних інгредієнтів, інші намагаються замінити його іншою випічкою. theLime ділиться з вами рецептом оладок з начинкою, які можна приготувати в умовах війни замість традиційної піци.
Інгредієнти: кефір (350 мл), сметана (2 ст. л.), борошно (260-280 г), яйця (2 шт.), шинка або ковбаса (100 г), твердий сир (80 г), сода (0 5 ч. л.), зелень, сіль.
Приготування:
Для приготування оладок у стилі піци знадобляться всі продукти, що залишилися у холодильнику. Це може бути шматочок ковбаси чи шинки, твердий сир, оливки чи маслини, помідор та зелень, якщо є. Сир тремо на терці, а решту інгредієнтів подрібнюємо ножем.
Викладаємо всі нарізані інгредієнти в глибоку миску, розбиваємо туди яйця. Додаємо кефір, сметану і соду. Перемішуємо ложкою чи дерев'яною лопаткою.
Потім просіюємо через сито борошно і поступово додаємо його до решти інгредієнтів. Залишаємо приблизно на 10 хвилин при кімнатній температурі.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо ложкою тісто, формуючи оладки. Обсмажуємо спочатку на одній стороні до рум'яної скоринки, потім на другій. Знімаємо зі сковороди та викладаємо на блюдо, вистелене паперовими рушниками, щоб увібрався зайвий жир.
Подаємо до столу гарячими та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зробити пісні оладки із квашеної капусти.
- Читайте також на theLime, як приготувати ситні котлети без м'яса.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.