Лайм

Як приготувати оладки у стилі піца: простий рецепт на сковороді

Якщо немає можливості зробити улюблену страву

Україна продовжує протистояти російським окупантам уже 13-й день. Деякі господині вже навчилися пекти хліб із різних інгредієнтів, інші намагаються замінити його іншою випічкою. theLime ділиться з вами рецептом оладок з начинкою, які можна приготувати в умовах війни замість традиційної піци.

Інгредієнти: кефір (350 мл), сметана (2 ст. л.), борошно (260-280 г), яйця (2 шт.), шинка або ковбаса (100 г), твердий сир (80 г), сода (0 5 ч. л.), зелень, сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування оладок у стилі піци знадобляться всі продукти, що залишилися у холодильнику. Це може бути шматочок ковбаси чи шинки, твердий сир, оливки чи маслини, помідор та зелень, якщо є. Сир тремо на терці, а решту інгредієнтів подрібнюємо ножем.

Викладаємо всі нарізані інгредієнти в глибоку миску, розбиваємо туди яйця. Додаємо кефір, сметану і соду. Перемішуємо ложкою чи дерев'яною лопаткою.

Потім просіюємо через сито борошно і поступово додаємо його до решти інгредієнтів. Залишаємо приблизно на 10 хвилин при кімнатній температурі.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо ложкою тісто, формуючи оладки. Обсмажуємо спочатку на одній стороні до рум'яної скоринки, потім на другій. Знімаємо зі сковороди та викладаємо на блюдо, вистелене паперовими рушниками, щоб увібрався зайвий жир.

Подаємо до столу гарячими та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні