Якщо ви не знаєте, чим здивувати свою сім'ю після низки великодніх застіль, приготуйте на вечерю смачний і ситний плов. А полегшити це завдання допоможе мультиварка, в якій зробити цю страву буде простіше простого. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Найпростіший рецепт плову в мультиварці - це приготування в режимі "Плов" (займе близько години). Однак його можна приготувати і на інших режимах.

Інгредієнти: куряче філе (500-600 г), рис (2 склянки), морква (3-4 шт.), цибуля (2 шт.), рослинна олія (0,5 склянки), часник (1 головка), спеції (за смаком), каррі (1 ч. л.).

picture Фото: pixabay.com

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Овочі промиваємо під проточною водою. Цибулю чистимо від лушпиння, ріжемо дрібними кубиками. Моркву чистимо від шкірки, промиваємо, ріжемо соломкою.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Рис промиваємо до прозорої води - близько 4-5 разів. Куряче філе миємо, обрізаємо хрящі, зайвий жир, нарізаємо акуратними шматочками. Наливаємо в чашу рослинну олію.

Частину цибулі викладаємо в чашу мультиварки, включаємо режим "Смаження" або "Випічка", виставляємо час 10 хвилин. Обсмажуємо цибулю, періодично помішуючи її, щоб вона не пригоріла, потім додаємо до неї нарізане куряче філе, обсмажуємо з усіх боків, потім виймаємо.

Додаємо туди цибулю та моркву, обсмажуємо. Додаємо до протушених овочів спеції за смаком і куряче філе, заливаємо водою, включаємо режим "Тушкування" на 15-20 хвилин. Потім додаємо промитий рис, зубчики часнику або головку цілком. Щоб плов вийшов золотистого кольору, також можна додати каррі.

Додаємо воду і ставимо на режим "Варіння", "Каша" або "Тушкування" ще на хвилин 20-30 - до готовності рису. Подаємо так чи зі свіжою зеленню.

picture Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.