Лайм

Як закрити варення з кульбаб: рецепт і властивості сезонної консервації

Це варення - справжнє джерело вітамінів

Навесні чимало людей полюбляють відправитися за місто, насолоджуватися співом птахів і збирати перші квіти. Але не всі знають, що зі звичайних кульбаб можна зробити смачне і дуже корисне варення. theLime ділиться з вами рецептом його приготування.

Як відомо, кульбаби часто використовуються в народній медицині, так як у своєму складі мають безліч вітамінів і мікроелементів. Наприклад, в 100 г варення із кульбаб міститься 232 мг калію, 140 мг кальцію, 42 мг фосфору, 24 мг магнію, а також бета-каротин, рибофлавін, холін, піридоксин і вітамін К.

Вживання цього продукту допомагає підвищити імунітет і стійкість до вірусів, усунути проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Воно застосовується також при анемії, гіпертонії, артриті, ревматизмі і подагрі, а також жовчнокам'яної хвороби.

Інгредієнти: кульбаби (близько 200 шт.), цукор (600 г), вода (0,5 л), лимонна кислота (0,5 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування варення з кульбаб необхідно зібрати близько 200 квітів - найкраще це робити в середині дня. Зриваємо тільки повністю розкриті жовті кульбабки. Якщо збирати закриті квіти, в них буде або перезрілий, або не дозрілий пилок, що позначиться на кінцевому результаті.

Беремо ножиці та зрізаємо стебла і чашолистки кульбаб, залишаючи тільки жовту частину квітки. Справа в тому, що в стеблах міститься молочний сік, який буде гірчити і зіпсує смак варення. Висипаємо їх у каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Промивати кульбаби не потрібно, щоб не вимити нектар, пилок і, відповідно, їх корисні властивості.

Коли вони закиплять, додаємо лимонну кислоту. Проварюємо на слабкому вогні близько 30 хвилин, потім накриваємо кришкою, знімаємо з плити і даємо настоятися близько години. Проціджуємо отриману рідину через два шари марлі, додаємо в неї цукор.

Знову ставимо на вогонь, постійно помішуючи варення ложкою, поки не розчиниться цукор. Варимо ще близько 30 хвилин до загустіння. Тим часом стерилізуємо банки і кришки паром в мікрохвильовці або в духовці.

Розливаємо гаряче варення у банки і закриваємо пластиковими або металевими кришками.

Подаємо до чаю.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, чому дієтологи радять не зловживати картоплею.
  • Читайте також на theLime рецепт вітамінного варення з айви з корицею.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні