Форшмак - традиційне блюдо єврейської кухні. Якщо характеризувати його коротко, це паштет або намазка з оселедця, хоча, якщо приготувати не за допомогою блендера, а скористатися лише ножем, вийде щось схоже на густий салат. Рецепт форшмака доволі простий, а його підвидів існує велика кількість. theLime пропонує згадати, як готують цю смачну закуску в Одесі, де любов до неї просто безмежна.
Для приготування трьох порцій форшмака по-одеськи на знадобляться наступні інгредієнти: оселедець слабосолоний (180 г), яйця (1 шт), вершкове масло (20 г), рослинна олія (5 мл), цибуля (1 шт), білий хліб (20 г), яблучний оцет (5 мл), вершки 25% (20 мл), сир Філадельфія (40 г) та зелені яблука (10 г).
Як приготувати форшмак:
Очистіть оселедець, відокремте шкіру та кістки. Протріть перед нарізкою паперовим рушником і наріжте дрібними кубиками.
М'якуш білого хліба залийте вершками і дайте настоятися 20 хвилин. В цей час відваріть яйце круто і наріжте дрібними кубиками цибулю, яблуко і яйце по готовності.
Відіжміть трохи хліб від вершків і разом з усім нарізаним помістіть до просторої посудини. Ретельно перемішайте, додайте м'яке вершкове масло та рослинне, сир і оцет. При необхідності додайте сіль та перець за смаком, знову добре перемішайте.
Готову страву краще подавати з хлібними грінками, зеленню та вершковим маслом. Зберігати форшмак варто в холодильнику не більше двох днів.
- Раніше ми розповіли, які ідеї для смачного сніданку можна взяти з Instagram.
- Читайте також на theLime, як зробити хрусткі деруни з сиром і часником.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.