Лайм

Як приготувати вдома смачний форшмак: рецепт страви по-одеськи

На приготування цієї страви піде не більше 25 хвилин

Форшмак - традиційне блюдо єврейської кухні. Якщо характеризувати його коротко, це паштет або намазка з оселедця, хоча, якщо приготувати не за допомогою блендера, а скористатися лише ножем, вийде щось схоже на густий салат. Рецепт форшмака доволі простий, а його підвидів існує велика кількість. theLime пропонує згадати, як готують цю смачну закуску в Одесі, де любов до неї просто безмежна.

Для приготування трьох порцій форшмака по-одеськи на знадобляться наступні інгредієнти: оселедець слабосолоний (180 г), яйця (1 шт), вершкове масло (20 г), рослинна олія (5 мл), цибуля (1 шт), білий хліб (20 г), яблучний оцет (5 мл), вершки 25% (20 мл), сир Філадельфія (40 г) та зелені яблука (10 г).

Фото: Instagram / @velichkoandrew

Як приготувати форшмак:

Очистіть оселедець, відокремте шкіру та кістки. Протріть перед нарізкою паперовим рушником і наріжте дрібними кубиками.

М'якуш білого хліба залийте вершками і дайте настоятися 20 хвилин. В цей час відваріть яйце круто і наріжте дрібними кубиками цибулю, яблуко і яйце по готовності.

Відіжміть трохи хліб від вершків і разом з усім нарізаним помістіть до просторої посудини. Ретельно перемішайте, додайте м'яке вершкове масло та рослинне, сир і оцет. При необхідності додайте сіль та перець за смаком, знову добре перемішайте.

Фото: Instagram / @natashaharnam

Готову страву краще подавати з хлібними грінками, зеленню та вершковим маслом. Зберігати форшмак варто в холодильнику не більше двох днів.

  • Раніше ми розповіли, які ідеї для смачного сніданку можна взяти з Instagram.
  • Читайте також на theLime, як зробити хрусткі деруни з сиром і часником.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні