Що робити, якщо на вихідних раптом несподівано нагрянули гості? Не біда, можна приготувати швидку та смачну вечерю навіть з простих продуктів. Наприклад, доповнити грецький салат і рибу на грилі запеченою у духовці цвітною капустою. theLime ділиться з вами найпростішим рецептом її приготування.

Інгредієнти: цвітна капуста (400 г), твердий сир (110 г), вершкове масло (1 ч. л.), сіль, перець гострий мелений, лимонна кислота (0,5 ч. л.), яйця (2 шт. ), вода (1,5 л).

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Цвітну капусту миємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім розбираємо на суцвіття. У сотейник виливаємо воду і чекаємо, поки вона закипить, потім додаємо лимонну кислоту. Це потрібно для того, щоб вона не поміняла колір в процесі термообробки.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

У киплячу воду висипаємо суцвіття цвітної капусти, проварюємо 3-5 хвилин, потім відкидаємо на друшляк, щоб витікла зайва вода. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°C. В окрему миску розбиваємо яйця, солимо їх і перчимо, трохи збиваємо вінчиком до однорідності.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, викладаємо в неї капусту. Потім рівномірно заливаємо її яєчною сумішшю. Зверху на цвітну капусту тремо твердий сир - найкраще це зробити на крупній терці.

Ставимо форму в розігріту духовку і випікаємо приблизно 20-30 хвилин - до появи апетитної золотистої скоринки. Подаємо з м'ясом або рибою.

picture Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.