Лайм

Як смачно приготувати спаржу в духовці: рецепт до будь-якого гарніру

Урізноманітніть ваше меню делікатесом

Кожна господиня прагне готувати для своєї сім'ї смачні та корисні страви. І якщо ви вже пробували робити закуску зі стручкової квасолі, радимо урізноманітнити ваше меню запеченою спаржею - тим паче, що готувати цю страву простіше простого. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: спаржа (450 г), оливкова олія (1 ст. л.), часник (2 зубчики), пармезан (60 г), лимонний сік або бальзамічний оцет, перець, сіль.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Заздалегідь розігріваємо духовку до 200°C. Перед приготуванням спаржу ретельно промиваємо під проточною водою. Жорсткі кінці стебел потрібно добре зачистити за допомогою овочечистки.

Застеляємо деко пергаментним папером і викладаємо на нього очищену спаржу в один шар. Поливаємо стебла оливковою олією, сіллю, перцем. Часник чистимо від лушпиння, пропускаємо через прес або дрібно рубаємо. Також посипаємо їм спаржу.

Ставимо деко в розігріту духовку і випікаємо при температурі 200°C близько 10 хвилин. За цей час спаржа повинна злегка підрум'янитися і стати більш м'якою. Готовність можна перевірити за допомогою виделки.

Перед подачею скроплюємо спаржу лимонним соком або бальзамічним оцтом, а також посипаємо натертим пармезаном.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії

Чізкейк Сан-Себастьян всього за 30 років підкорив весь світ - розповідаємо рецепт спаленого чізкейка

"Картина" знайома всім: знайдіть шкарпетки серед купи одягу

Головоломки тренують увагу і зір - пропонуємо знайти три шкарпетки серед купи светрів на новій картинці-головоломці

Будинок атакували миші? 10 бабусиних порад, щоб позбутися непроханих гостей

Експерти назвали перевірені способи боротьби з мишами і розповіли, як вивести мишей з дому