Лайм

Як смачно приготувати спаржу в духовці: рецепт до будь-якого гарніру

Урізноманітніть ваше меню делікатесом

Кожна господиня прагне готувати для своєї сім'ї смачні та корисні страви. І якщо ви вже пробували робити закуску зі стручкової квасолі, радимо урізноманітнити ваше меню запеченою спаржею - тим паче, що готувати цю страву простіше простого. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: спаржа (450 г), оливкова олія (1 ст. л.), часник (2 зубчики), пармезан (60 г), лимонний сік або бальзамічний оцет, перець, сіль.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Заздалегідь розігріваємо духовку до 200°C. Перед приготуванням спаржу ретельно промиваємо під проточною водою. Жорсткі кінці стебел потрібно добре зачистити за допомогою овочечистки.

Застеляємо деко пергаментним папером і викладаємо на нього очищену спаржу в один шар. Поливаємо стебла оливковою олією, сіллю, перцем. Часник чистимо від лушпиння, пропускаємо через прес або дрібно рубаємо. Також посипаємо їм спаржу.

Ставимо деко в розігріту духовку і випікаємо при температурі 200°C близько 10 хвилин. За цей час спаржа повинна злегка підрум'янитися і стати більш м'якою. Готовність можна перевірити за допомогою виделки.

Перед подачею скроплюємо спаржу лимонним соком або бальзамічним оцтом, а також посипаємо натертим пармезаном.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати