Кожна господиня прагне готувати для своєї сім'ї смачні та корисні страви. І якщо ви вже пробували робити закуску зі стручкової квасолі, радимо урізноманітнити ваше меню запеченою спаржею - тим паче, що готувати цю страву простіше простого. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти: спаржа (450 г), оливкова олія (1 ст. л.), часник (2 зубчики), пармезан (60 г), лимонний сік або бальзамічний оцет, перець, сіль.
Приготування:
Заздалегідь розігріваємо духовку до 200°C. Перед приготуванням спаржу ретельно промиваємо під проточною водою. Жорсткі кінці стебел потрібно добре зачистити за допомогою овочечистки.
Застеляємо деко пергаментним папером і викладаємо на нього очищену спаржу в один шар. Поливаємо стебла оливковою олією, сіллю, перцем. Часник чистимо від лушпиння, пропускаємо через прес або дрібно рубаємо. Також посипаємо їм спаржу.
Ставимо деко в розігріту духовку і випікаємо при температурі 200°C близько 10 хвилин. За цей час спаржа повинна злегка підрум'янитися і стати більш м'якою. Готовність можна перевірити за допомогою виделки.
Перед подачею скроплюємо спаржу лимонним соком або бальзамічним оцтом, а також посипаємо натертим пармезаном.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні котлети швидко.
- Читайте також на theLime, як зробити апетитний плов у мультиварці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.