Лайм

Як смачно приготувати спаржу в духовці: рецепт до будь-якого гарніру

Урізноманітніть ваше меню делікатесом

Кожна господиня прагне готувати для своєї сім'ї смачні та корисні страви. І якщо ви вже пробували робити закуску зі стручкової квасолі, радимо урізноманітнити ваше меню запеченою спаржею - тим паче, що готувати цю страву простіше простого. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: спаржа (450 г), оливкова олія (1 ст. л.), часник (2 зубчики), пармезан (60 г), лимонний сік або бальзамічний оцет, перець, сіль.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Заздалегідь розігріваємо духовку до 200°C. Перед приготуванням спаржу ретельно промиваємо під проточною водою. Жорсткі кінці стебел потрібно добре зачистити за допомогою овочечистки.

Застеляємо деко пергаментним папером і викладаємо на нього очищену спаржу в один шар. Поливаємо стебла оливковою олією, сіллю, перцем. Часник чистимо від лушпиння, пропускаємо через прес або дрібно рубаємо. Також посипаємо їм спаржу.

Ставимо деко в розігріту духовку і випікаємо при температурі 200°C близько 10 хвилин. За цей час спаржа повинна злегка підрум'янитися і стати більш м'якою. Готовність можна перевірити за допомогою виделки.

Перед подачею скроплюємо спаржу лимонним соком або бальзамічним оцтом, а також посипаємо натертим пармезаном.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами