Лайм

Як зробити грецький салат смачнішим: простий рецепт на замітку

Цей салат вийде навіть у кулінарів-початківців

Весна і літо - це час, коли від життя потрібно взяти все. Це стосується в першу чергу вітамінів - адже в цей час можна харчуватися смачно, різноманітно і, звичайно ж, корисно. І якщо ви вже пробували робити різні салати з редискою, приготуйте апетитний грецький салат. theLime ділиться з вами простим рецептом, який зможе повторити навіть господиня-початківець.

Інгредієнти: сир фета (120 г), маслини без кісточок (16 шт.), помідори (3 шт.), червона цибуля (0,5 головки), огірки (1-2 шт.), перець (0,5 шт. ), оливкова олія extra virgin (3 ст. л.), лимонний сік (1,5 ст. л.), часник (1 зубчик), сушений орегано (0,5 ч. л.), морська сіль (0,25 ч. л.), мелений чорний перець (0,5 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Огірки, помідори, цибулю і перець промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Огірки ріжемо напівкруглими шматочками, а помідори - невеликими шматочками або навпіл. За бажанням - можна обдати окропом помідори і зняти з них шкірку.

Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями. Перець очищаємо від насіння і ріжемо тонкими смужками. З маслин і фети зливаємо воду, розрізаємо маслини навпіл, а фету - акуратними кубиками.

Часник чистимо і подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес. Для заправки змішуємо в невеликій мисці часник, сіль, перець, орегано, оливкову олію і лимонний сік. Все ретельно перемішуємо. Як варіант - у заправку можна додати трохи меду або гірчиці.

Викладаємо всі нарізані інгредієнти в салатник, перемішуємо і поливаємо заправкою. Подаємо до столу з рибою, м'ясом або гарніром.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою