Існує безліч рецептів запіканок, які виходять такими ж ароматними та ніжними, як у садочку. Вони будуть ще смачнішими, якщо додати начинку з джемом або родзинками чи фруктами.

Українська кулінарна блогерка Fairynatales на сторінці в Instagram поділилася своїм рецептом запіканки.

picture Ніжна запіканка Колаж

"Про таку запіканку в садочку ми могли тільки мріяти. Ніжна й шовковиста, вона не поступається ні класичному, ні баскському чизкейку ні за текстурою, ні за смаком. Давайте разом оживимо ці спогади й зробимо їх іще смачнішими без шкоди для фігури", – зазначила вона.

Читайте також: Шоколадний "Спартак" – улюблений святковий торт до Дня закоханих: як його приготувати.

Кулінарка замінила манну крупу рисовим борошном.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 720 г;
  • курячі яйця – 4 шт.;
  • цукор – 80 г;
  • сметана, 15% – 200 г;
  • рисове борошно – 50 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • джем – 2 ч. л.;
  • ягоди – 100 г;
  • мак – 1 ч. л.

Приготування

Поки готується маса, варто добре розігріти духовку.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Кисломолочний сир перетерти через сито або збити в блендері. Завдяки цьому текстура запіканки буде наче шовк.

У глибокій мисці з'єднати сир, сметану, яйця, цукор і ванільний цукор. Збити до однорідності.

Додавши рисове борошно, ще раз збити. Маса має трохи блистіти.

Форму змастити вершковим маслом або ж застелити пергаментом.

Переливши масу у форму, треба розрівняти її лопаткою.

Поставити форму в духовку на 40–45 хвилин.

Випічка має трохи полежати, аби охолонути. Подавати з джемом, сметаною або медом - це вже питання смаку.

Раніше ми писали, як приготувати осінній пиріг зі сливами та корицею. Він готується просто, а з'їдається дуже швидко.

Цікаві новини для вас: