Існує безліч рецептів запіканок, які виходять такими ж ароматними та ніжними, як у садочку. Вони будуть ще смачнішими, якщо додати начинку з джемом або родзинками чи фруктами.
Українська кулінарна блогерка Fairynatales на сторінці в Instagram поділилася своїм рецептом запіканки.
"Про таку запіканку в садочку ми могли тільки мріяти. Ніжна й шовковиста, вона не поступається ні класичному, ні баскському чизкейку ні за текстурою, ні за смаком. Давайте разом оживимо ці спогади й зробимо їх іще смачнішими без шкоди для фігури", – зазначила вона.
Читайте також: Шоколадний "Спартак" – улюблений святковий торт до Дня закоханих: як його приготувати.
Кулінарка замінила манну крупу рисовим борошном.
Інгредієнти:
- кисломолочний сир – 720 г;
- курячі яйця – 4 шт.;
- цукор – 80 г;
- сметана, 15% – 200 г;
- рисове борошно – 50 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- джем – 2 ч. л.;
- ягоди – 100 г;
- мак – 1 ч. л.
Приготування
Поки готується маса, варто добре розігріти духовку.
Кисломолочний сир перетерти через сито або збити в блендері. Завдяки цьому текстура запіканки буде наче шовк.
У глибокій мисці з'єднати сир, сметану, яйця, цукор і ванільний цукор. Збити до однорідності.
Додавши рисове борошно, ще раз збити. Маса має трохи блистіти.
Форму змастити вершковим маслом або ж застелити пергаментом.
Переливши масу у форму, треба розрівняти її лопаткою.
Поставити форму в духовку на 40–45 хвилин.
Випічка має трохи полежати, аби охолонути. Подавати з джемом, сметаною або медом - це вже питання смаку.
Раніше ми писали, як приготувати осінній пиріг зі сливами та корицею. Він готується просто, а з'їдається дуже швидко.
Цікаві новини для вас:
- Смачніше не буває: як приготувати пухкі сирники з гарбуза.
- Апельсиновий пиріг портокалопіта - спробуйте і ви відчуєте аромат Греції на вашій кухні.
- Меренговий рулет став кулінарним хітом: як приготувати ніжний десерт з ягідним курдом.