Класичні осінні пироги печуть з яблук, які є ідеальним ігредієнтом для такої випічки. Проте не менш смачним є пиріг зі сливами та корицею.
Простим рецептом такої смакоти поділився український кулінар Вадим Бжезинський на сторінці в Instagram.
"Як же це смачно! Сливовий пиріг із корицею. Готується просто, з'їдається швидко", – зазначив він.
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 450 г;
- вершкове масло (холодне) – 100 г;
- одне яйце;
- вода холодна – 30 мл;
- цукор – 80 г;
- розпушувач – 2 г.
Читайте також: М'які та пишні: як швидко приготувати смачні булочки.
Інгредієнти для заварного крему:
- два яйця;
- крохмаль – 3 ст. л.;
- молоко – 500 мл;
- цукор – 100 г;
- вершкове масло – 70 г;
- два пакетики ванільного цукру.
Інгредієнти для начинки:
- слива – 700 г;
- цукор із корицею – 1 ст. л.
Приготування
У глибокій мисці треба змішати борошно, цукор та розпушувач. Додати попередньо нарізане кубиками холодне вершкове масло. Перетерти руками або ножем до стану дрібної крихти.
Наступний крок - у холодну воду додати яйце, замісивши м'яке тісто, яке не має липнути до рук. Його потрібно загорнути у плівку та поставити в холодильник на 30 хвилин.
У ємності з товстим дном змішати яйця, цукор і крохмаль. Порційно влити холодне молоко, ретельно розмішуючи вміст, аби не було грудочок. Поставити на середній вогонь та легко помішувати доти, доки крем не стане густим.
Зняти крем з вогню, додати вершкове масло та ванільний цукор. Все перемішати. Накрити крем плівкою та охолодити до кімнатної температури.
Тісто розкачати в коло й викласти у форму (24–26 см). Бортики мають бути заввишки 2–3 см. Випікати протягом 25 хвилин за температури +180 °C.
Коли корж охолоне, викласти заварний крем та розрівняти. Зверху викласти сливи. Все. Випікати пиріг 40–45 хвилин. Подавати охолодженим, присипавши цукровою пудрою.
Раніше ми писали, як приготувати булочки з корицею. Це та випічка, яка нагадує про дитинство та аромат рідного дому.
Цікаві новини для вас:
- Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою.
- Смачніше не буває: як приготувати пухкі сирники з гарбуза.
- Як спекти бісквіт з полуничною начинкою: простий рецепт.