Класичні осінні пироги печуть з яблук, які є ідеальним ігредієнтом для такої випічки. Проте не менш смачним є пиріг зі сливами та корицею.

Простим рецептом такої смакоти поділився український кулінар Вадим Бжезинський на сторінці в Instagram.

"Як же це смачно! Сливовий пиріг із корицею. Готується просто, з'їдається швидко", – зазначив він.

picture Сливовий пиріг depositphotos.com

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 450 г;
  • вершкове масло (холодне) – 100 г;
  • одне яйце;
  • вода холодна – 30 мл;
  • цукор – 80 г;
  • розпушувач – 2 г.

Читайте також: М'які та пишні: як швидко приготувати смачні булочки.

Інгредієнти для заварного крему:

  • два яйця;
  • крохмаль – 3 ст. л.;
  • молоко – 500 мл;
  • цукор – 100 г;
  • вершкове масло – 70 г;
  • два пакетики ванільного цукру.

Інгредієнти для начинки:

  • слива – 700 г;
  • цукор із корицею – 1 ст. л.

Приготування

У глибокій мисці треба змішати борошно, цукор та розпушувач. Додати попередньо нарізане кубиками холодне вершкове масло. Перетерти руками або ножем до стану дрібної крихти.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Наступний крок - у холодну воду додати яйце, замісивши м'яке тісто, яке не має липнути до рук. Його потрібно загорнути у плівку та поставити в холодильник на 30 хвилин.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

У ємності з товстим дном змішати яйця, цукор і крохмаль. Порційно влити холодне молоко, ретельно розмішуючи вміст, аби не було грудочок. Поставити на середній вогонь та легко помішувати доти, доки крем не стане густим.

Зняти крем з вогню, додати вершкове масло та ванільний цукор. Все перемішати. Накрити крем плівкою та охолодити до кімнатної температури.

Тісто розкачати в коло й викласти у форму (24–26 см). Бортики мають бути заввишки 2–3 см. Випікати протягом 25 хвилин за температури +180 °C.

Коли корж охолоне, викласти заварний крем та розрівняти. Зверху викласти сливи. Все. Випікати пиріг 40–45 хвилин. Подавати охолодженим, присипавши цукровою пудрою.

Раніше ми писали, як приготувати булочки з корицею. Це та випічка, яка нагадує про дитинство та аромат рідного дому. 

Цікаві новини для вас: