Ароматні булочки з міцною кавою - що може бути смачніше зранку? Булочки можуть мати різні добавки, зокрема зокрема мак, джем, крем-сир, корицю, свіжі фрукти тощо. Своїм варіантом випічки поділилася кулінарна блогерка Наталія Лозовська.
На YouTube-каналі блогерка розповіла, як приготувати класичні булочки.
Жінка запевнила, що вони виходять м'якими, пухкими та дуже ароматними.
Читайте також: Булочки з корицею: як приготувати смакоту з ароматом рідного дому✎
Продукти для опари:
- 150 мл води;
- 30 г дріжджів;
- 1 ст. л. цукру;
- 5 ст. л. борошна.
Продукти для тіста:
- два яйця;
- 6 ст. л. цукру;
- ванільний цукор;
- 1 ст. л. сметани;
- 70 мл олії;
- 300 мл теплого молока;
- 1,1 кг борошна.
Продукти для формування:
- 60 г розтопленого вершкового масла;
- цукор.
Приготування
У глибокій ємності треба змішати воду, цукор та борошно. Збити усі інгредієнти вінчиком та залишити на 15 хвилин, аби опара піднялася.
В опару треба порційно додати яйця, олію, сметану, цукор, ванільний цукор, молоко і борошно та замісити тісто. Тепер нехай воно трохи відпочине та підійде.
Масу треба розділити на однакові частини, сформувавши кульки. Залиште їх на 15 хв.
Кожний колобок треба розкачати, змастити розтопленим вершковим маслом та посипати цукром.
Тепер згорніть кружальце в рулет, складіть його навпіл. Рулет треба розрізати уздовж, залишивши невеличкий хвостик. Сформуйте серце.
Викладіть булочки на лист, застелений пергаментом. Накрийте їх рушником і залиште на якийсь час, щоб тісто піднялося.
Випікати булочки до готовності за температури 180 °C. Насамкінець посипте їх цукровою пудрою.
Раніше ми писали, що Володимир Ярославський запропонував рецепт хрусткої випічки з начинкою. Володимир наголосив, що начинка може бути різною, головне - не боятися експериментів.
Цікаві новини для вас:
- Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою✎
- Смачніше не буває: як приготувати пухкі сирники з гарбуза✎
- Як спекти бісквіт з полуничною начинкою: простий рецепт✎