У вересні - на початку жовтня зазвичай урожай картоплі уже в погребі або в іншому облаштованому місці. Збирати картоплю потрібно в суху, трохи похмуру погоду, аби не було обгорання бульби на сонці, а ще дуже важливо правильно її зберігати.

У виданні Gazeta.ua. досвідчені городники радять, які природні засоби потрібно використовувати, аби картопля була у чудовому стані до самого літа.

picture Урожай картопліФото: Facebook

Аби картопля зберігалася добре, варто покласти поруч листя горобини. Всього пару листочків і ваша картопля буде під надійним захистом від процесів гниття, адже листя вбирає зайву вологу.

Читайте також: Здорова та міцна кора: як вапно може захистити дерева в саду.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Також можна прикрити картоплю шаром цукрового буряку, який також дуже добре вбирає вологу.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Про приміщення, де зберігатиметься картопля, також потрібно подбати. Передусім потрібна хороша вентиляція в погребі або підвалі, де лежатиме картопля. Урожай добре зберігатиметься в ящиках або спеціальних контейнерах.

Ідеальна температура для зберігання – приблизно +5 °C. Таку температуру потрібно підтримувати стабільною, щоб уникнути проростання або псування картоплин. Дуже низькі температури можуть зробити картоплю солодкою, тому треба бути дуже уважними з температурним режимом, аби він був стабільним.

До слова, важливо не мити картоплю перед зберіганням і тримати її подалі від цибулі та яблук. Також не варто зберігати бульбу в холодильнику.

Раніше ми писали про натуральні добрива, якими варто підживити квіти восени. Одне з найпопулярніших народних добрив - лушпиння цибулі.

Цікаві новини для вас: