Лайм

Несподіване добриво зміцнить слабкі кущі огірків: як його зробити і використовувати

Ви точно не знали про це

Щоб влітку виростити на заміській ділянці огірки, вже наприкінці зими необхідно підготувати ґрунт, ємності для вирощування, замочити та знезаразити насіння, а також заздалегідь спланувати посівні роботи з урахуванням місячного календаря. theLime розбирався, яке несподіване добриво можна внести для того, щоб зміцнити слабкі кущі огірків.

Про це йдеться у повідомленні видання Ukr.media.

Читайте також: Коли сіяти огірки у червні, якщо не зійшли: найкращі дати за місячним календарем.

Щоб зробити таке добриво, знадобиться колотий горох, з якого зазвичай варять гороховий суп. Горохова вода багата кремнієм, фосфором, калієм, магнієм та амінокислотами, що важливо для росту, розвитку, імунітету та врожайності рослин.

Беремо 1 склянку крупи, викладаємо її в літрову банку та заливаємо 1 л води. Залишаємо настоюватися на день у теплому місці. За цей час горох почне бродити та віддасть усі вітаміни та корисні речовини.

Читайте також: Як правильно поливати огірки, щоб отримати здоровий і рясний урожай: рекомендації агронома.

Потім переливаємо настій у ємність із 10 л води. Горохову воду використовуємо для підживлення огірків 1-2 рази на тиждень. Після внесення добрива можна буде побачити, що кущі стали міцнішими.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Чим підживити часник, щоб головки були великими та здоровими.
  2. Що робити на городі у червні: корисні поради щодо збільшення врожаю.
  3. Як зрозуміти, чого не вистачає капусті: поради та ефективні добрива.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні