Десерт "Мурашник" можна приготувати як з тіста, так і з готового печива. Переможниця 14-го сезону українського проєкту "МастерШеф" Наталка Нікішина поділилася рецептом тістечка "Мурашник".
На сторінці в Instagram Наталка розповіла, як готувати тістечко з тіста.
"Із дитинства – моє найулюбленіше тістечко. Це дуже смачно!" – зазначила Нікішина.
Читайте також: "Швидко і просто": Євген Клопотенко поділився рецептом галети з яблуками
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла;
- 350 г борошна;
- одне яйце;
- 100 г цукру;
- 300 г згущеного молока;
- 150 г вершкового масла;
- горіхи за смаком.
Приготування
Змішати тепле вершкове масло, цукор та яйце до однорідності. Додати борошно та вимішати до м’якого тіста. Розділити його на кілька частин та поставити в морозилку.
Змішати згущене молоко, вершкове масло та подрібнені горіхи.
Охолоджене тісто натерти на великій тертці й випікати при 180 °C протягом десяти хвилин. Випічку подрібнити у крихту, додавши крем та добре все перемішати.
Сформувати тістечка, охолодити протягом години.
Раніше ми писали, як приготувати традиційні вергуни в пудрі. Це печиво часто робили на свята, а на Полтавщині відкрили музей, присвячений вергунам.
Цікаві новини для вас:
- Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії
- Булочки з корицею: як приготувати смакоту з ароматом рідного дому
- Сливовий пиріг з газети "Нью-Йорк Таймс" - рецепт, який став легендою