Десерт "Мурашник" можна приготувати як з тіста, так і з готового печива. Переможниця 14-го сезону українського проєкту "МастерШеф" Наталка Нікішина поділилася рецептом тістечка "Мурашник".

На сторінці в Instagram Наталка розповіла, як готувати тістечко з тіста.

 

picture
Тістечка "Мурашник"
depositphotos.com

 "Із дитинства – моє найулюбленіше тістечко. Це дуже смачно!" – зазначила Нікішина.

Читайте також: "Швидко і просто": Євген Клопотенко поділився рецептом галети з яблуками

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Інгредієнти:

  • 200 г вершкового масла;
  • 350 г борошна;
  • одне яйце;
  • 100 г цукру;
  • 300 г згущеного молока;
  • 150 г вершкового масла;
  • горіхи за смаком.

Приготування

Змішати тепле вершкове масло, цукор та яйце до однорідності. Додати борошно та вимішати до м’якого тіста. Розділити його на кілька частин та поставити в морозилку.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
picture
Колаж

Змішати згущене молоко, вершкове масло та подрібнені горіхи.

Охолоджене тісто натерти на великій тертці й випікати при 180 °C протягом десяти хвилин. Випічку подрібнити у крихту, додавши крем та добре все перемішати.

Сформувати тістечка, охолодити протягом години.

Раніше ми писали, як приготувати традиційні вергуни в пудрі. Це печиво часто робили на свята, а на Полтавщині відкрили музей, присвячений вергунам.

Цікаві новини для вас: