Традиційне українське печиво, що має назву вергуни, готується з прісного тіста та смажиться у фритюрі. Це печиво часто робили на свята, а на Полтавщині відкрили музей, присвячений вергунам.
Переможниця кулінарного шоу "МастерШеф 12" Валерія Матрохіна розповіла, як приготувати цю страву.
"Це просто ностальгія в кожному шматочку!" – зазначила Валерія. Жінка уточнила, що для багатьох це страва з дитинства.
Читайте також: Ідеальні з соусом: Євген Клопотенко розповів, як приготувати солоні гарбузові оладки
Інгредієнти:
- борошно – 400 г + трішки для припилу;
- одне яйце;
- цукор – 100 г;
- кефір 2,5% (теплий) – 200 мл;
- ванільний цукор або ванільний екстракт;
- цедра половини апельсина;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- дрібка солі;
- олія для смаження;
- цукрова пудра для подавання.
Приготування
Збити яйце з цукром, сіллю та ванільним цукром до легкої піни. Додати теплий кефір та цедру апельсина, перемішати. Розпушувач вмішати у борошно та невеликими порціями додавати у рідку суміш.
Замісити еластичне тісто, залишивши його відпочивати на 20 хвилин. Розкачати не дуже тонко, нарізавши смужками та ромбами. Посередині зробити надріз та вивернути один бік.
Смажити до приємного золотавого відтінку з кожного боку в олії. Викласти на паперовий рушник, аби позбутися зайвої олії. Присипати готові вироби цукровою пудрою. Смачного.
Раніше ми писали, як приготувати смачні мішечки з лососем. Ця оригінальна закуска вам точно сподобається.
Цікаві новини для вас:
- "Швидко і просто": Євген Клопотенко поділився рецептом галети з яблуками
- Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії
- Як приготувати знамениті булочки "Сінабон" - простий рецепт від Євгена Клопотенка