Імбирне печиво - це один із символів Різдва у багатьох культурах. Основними ігредієнтами у цій випічці є імбир, мед та прянощі. Український кулінар і ресторатор Євген Клопотенко розповів, як приготувати ідеальні імбирні пряники.
На своєму сайті Клопотенко пояснив, що і за чим потрібно робити.
Інгредієнти:
- 100 г меду;
- 100 г масла;
- 50 г цукру;
- 0,5 ч. л. соди;
- 1 ч. л. кориці;
- 1 ч. л. меленого імбиру;
- два яйця;
- 400 г борошна.
Інгредієнти для меренги:
- два яєчні білки;
- 100 г цукру;
- 1 ч. л. лимонного соку.
Читайте також: "Швидко і просто": Євген Клопотенко поділився рецептом галети з яблуками
Приготування
У каструлі треба змішати мед, масло, соду, корицю та імбир. Поставити на невеликий вогонь та варити до кипіння, розмішуючи всі компоненти. Після того, як суміш почала пінитися, треба зняти її з вогню та додати дрібку солі.
В охолоджену суміш треба додати яйця та перемішати.
Наступний крок - всипати борошно та вимісити тісто. Воно має відпочити у холодильнику протягом 15 хвилин, загорнуте у харчову плівку. Тісто розкачати між двома листами пергаменту.
Вирізати печиво за допомогою фігурок. Викласти на деко з пергаментом. Випікати протягом 10–12 хвилин у розігрітій до 180 °С духовці.
Аби приготувати меренгу, на паровій бані треба збити цукор, яєчні білки та лимонний сік до необхідної густини. Меренгу викласти у кондитерський мішок таприкрасити готове печиво.
Раніше ми писали, як приготувати традиційні вергуни в пудрі. Це печиво часто робили на свята, а на Полтавщині відкрили музей, присвячений вергунам.
Цікаві новини для вас:
- Як приготувати знамениті булочки "Сінабон" - простий рецепт від Євгена Клопотенка
- Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було
- Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії