Імбирне печиво - це один із символів Різдва у багатьох культурах. Основними ігредієнтами у цій випічці є імбир, мед та прянощі. Український кулінар і ресторатор Євген Клопотенко розповів, як приготувати ідеальні імбирні пряники.

На своєму сайті Клопотенко пояснив, що і за чим потрібно робити.

picture
Імбирне печиво
klopotenko.com/

Інгредієнти:

  • 100 г меду;
  • 100 г масла;
  • 50 г цукру;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 1 ч. л. меленого імбиру;
  • два яйця;
  • 400 г борошна.

Інгредієнти для меренги:

  • два яєчні білки;
  • 100 г цукру;
  • 1 ч. л. лимонного соку.

Читайте також: "Швидко і просто": Євген Клопотенко поділився рецептом галети з яблуками

Приготування

У каструлі треба змішати мед, масло, соду, корицю та імбир. Поставити на невеликий вогонь та варити до кипіння, розмішуючи всі компоненти. Після того, як суміш почала пінитися, треба зняти її з вогню та додати дрібку солі.

В охолоджену суміш треба додати яйця та перемішати.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Наступний крок - всипати борошно та вимісити тісто. Воно має відпочити у холодильнику протягом 15 хвилин, загорнуте у харчову плівку. Тісто розкачати між двома листами пергаменту.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Вирізати печиво за допомогою фігурок. Викласти на деко з пергаментом. Випікати протягом 10–12 хвилин у розігрітій до 180 °С духовці.

picture
Фото з відкритих джерел

Аби приготувати меренгу, на паровій бані треба збити цукор, яєчні білки та лимонний сік до необхідної густини. Меренгу викласти у кондитерський мішок таприкрасити готове печиво.

Раніше ми писали, як приготувати традиційні вергуни в пудрі. Це печиво часто робили на свята, а на Полтавщині відкрили музей, присвячений вергунам.

Цікаві новини для вас: