Опеньки опісля того, як вони ретельно почищені, зазвичай готують шляхом дворазового відварювання, яке дає змогу позбутися слизу, гіркоти та потенційних токсинів. Український кулінар Євген Клопотенко пояснив, як варто посмажити лісові гриби, аби вони мали особливий смак.
На своєму кулінарному сайті знаний кухар покроково розповів, що і як потрібно робити.
Інгредієнти:
- 300 г опеньків;
- 50 мл олії;
- одна цибулина (100–170 г);
- сіль за смаком;
- чорний мелений перець за смаком;
- пів перцю чилі.
Читайте також: Мариновані помідори з чорнобривцями: спробуйте, якщо хочеться чогось новенького
Приготування
300 г опеньків треба добре промити та почистити. Гриби покласти до каструлі, заливши чистою водою, та довести до кипіння. Коли вода закипить, її потрібно злити, а гриби відкинути на сито та добре промити.
Опеньки перекласти в каструлю, наливши свіжої води, довести до кипіння та варити придбизно двадцять хвилин, знімаючи пінку. Тепер гриби можна викинути на сито.
На добре розігріту сковороду, де має добре розігрітися приблизно 50 мл олії, викласти гриби та протягом семи хвилин їх смажити.
Цибулю порізати півкільцями та додати до грибів, смажити протягом десяти хвилин.
Насамкінець посолити та поперчити за смаком. Згодом додати половинку перцю чилі, нарізаного тонкими кружальцями. Перемішати та тушкувати протягом кількох хвилин.
Раніше ми писали, що Данило Гетманцев поділився рецептом закуски. Він запропонував приготувати мариновані сливи.
Цікаві новини для вас:
- Хіт сезону: як приготувати в'ялені помідори в духовці
- Подвійне задоволення: рецепт маринованих огірків з шампіньйонами на зиму
- Швидкі малосольні помідори в пакеті за 1 годину: перевірений рецепт суперзакуски