Невістка королеви Єлизавети II принцеса Діана обожнювала український борщ, який за життя не тільки із задоволенням їла, а й охоче готувала. Для цього у майбутньої матері принців Вільяма та Гаррі навіть був свій рецепт. Не зовсім традиційний, та все ж.

Про це стало відомо з опублікованих у Британській пресі листів 39-річної давності, в яких згадуються кулінарні уподобання знаменитостей, пише Daily Mail. У їх числі згадується і принцеса Діана, яка на той момент ще носила титул леді та була нареченою принца Чарльза.

picture

Відповідно до джерела, у 1981 році будинок для людей похилого віку в Йоганнесбурзі звернувся до публічних людей з проханням надіслати їм улюблені рецепти для нової кулінарної книги, яка мала вийти в рамках благодійної акції. У числі знаменитостей опинилася і Діана Спенсер, до якої вже була прикута увага всієї країни. Так майбутня принцеса розповіла про улюблене блюдо родом з України.

Рецепт, надісланий представниками Діани Спенсер, дещо відрізняється від традиційного. Для його приготування вона використовувала буряк, цибулю, курячий бульйон, молоко, натуральний йогурт, сметану, сіль та перець.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

picture

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Наскільки відомо, в Україні принцеса Діана не бувала, тому питання про те, де вона вперше покуштувала борщ, залишається без відповіді. Імовірно, страву української кухні вона спробувала вже в інтерпретації британських кухарів, що відповідає і на те питання, чому рецепт дещо відрізняється від традиційного.

Що ж стосується архівних листів, їх під час бесіди зі співробітницею будинку людей похилого віку виявила 60-річна Пауліна Барнс. Звісно, вони стали великою і цікавою знахідкою для преси та шанувальників королівської родини.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.