RU  UA  EN

среда, 24 апреля
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Политика

Помочь Вооружённым Силам Украины! Ссылка для переводов

Новости

24 апреля

Все новости

"Наш край" призвал правительство не списывать долги олигархам, а пересмотреть коммунальные тарифы

Партія «Наш край» вимагає реструктурувати борги за комуналку українцям та переглянути тарифи на житлово-комунальні послуги. З відповідною заявою виступив співголова партії Олександр Мазурчак у відповідь на плани уряду списати борги олігархам – власникам підприємств теплокомуненерго (ТКЕ).

За його словами, влада продовжує працювати не на людей, а на олігархів.

«Сьогодні борг українців за житлово-комунальні послуги сягнув 12,6 млрд грн. Разом з тим, борги теплопостачальних та теплогенеруючих компаній становлять 14,7 млрд грн. Але уряд планує пробачити борги власникам ТЕК у розмірі 6 млрд грн, а решту – 8,7 млрд дозволить погасити протягом 5 років. Споживачам борги за комуналку ніхто пробачати не збирається», – заявив Мазурчак.

Він наголосив, що попри списання боргів для олігархів-монополістів, уряд планує збільшити їхні прибутки за рахунок підвищення тарифу на теплову енергію.

«Влада хоче підвищити на 25% тарифи на теплову генерацію для підприємств та бюджетних установ. Відповідно, кошти, які мали б піти на підвищення заробітних плат, будівництво шкіл, дитсадків, лікарень, соціальну допомогу, підуть з бюджету у кишені олігархів. А підвищення тарифу для промислових підприємств миттєво відобразиться у цінах на товари та послуги, що призведе до інфляції”, – зазначив Мазурчак.

Він закликав владу припинити працювати на інтереси олігархів та, нарешті, почати працювати на всіх українців.

“Якщо списувати борги олігархам – власникам ТКЕ, то й борги українців за комуналку потрібно теж пробачити або, принаймні, реструктуризувати», – підсумував Мазурчак.

Нагадаємо, у Проекті закону “Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії” уряд планує списати 6 млрд грн боргу власникам ТКЕ, а 8,7 млрд грн реструктуризувати протягом 5 років.

Як відомо, НКРЕКП оголосило про план підвищити тариф теплової генерації на 25% або на 12,5 млрд грн. на 2018 рік.

Версия для печати
Нашли ошибку - выделите и нажмите Ctrl+Enter
Раздел: Политика
Теги: Наш Край