Лайм

Microsoft залишила росіян без легальних Windows 10 та Windows 11

Можливість скачувати операційні системи в РФ обмежили

Росія під впливом санкцій ще на крок наблизилася до технологічної відсталості. Після того, як у березні 2022 року компанія Microsoft зупинила всі нові продажі в РФ, росіянам обмежили доступ до легального завантаження операційних Windows 10 та Windows 11.

Новину про це опублікувало російське видання CNews, але офіційної заяви від розробників поки що не надходило.

Фото: Getty Images

Повідомляється, що при спробі завантаження Windows 10 і Windows 11 з офіційного сайту користувачі з російськими IP бачать повідомлення "Виникла проблема з вашим запитом" або помилку "404" ("Файл або каталог не знайдено").

На початку червня стало відомо, що Microsoft "значно" скорочує свій бізнес у Росії: після припинення продажів продуктів та послуг компанія звільнила 400 співробітників.

"В результаті змін економічних перспектив та впливу на наш бізнес у Росії ми прийняли рішення значно скоротити наші операції, - йдеться в заяві представника Microsoft для Bloomberg News. - Ми продовжимо виконувати наші існуючі договірні зобов'язання з російськими клієнтами, поки діє призупинення нових продажів".

Microsoft — не перша велика транснаціональна компанія, яка призупинила чи згорнула свій бізнес у Росії через напад на Україну. Багато західних компаній, зокрема Dell, Apple, Nike та Adidas, розривають зв'язки з Росією, закривають магазини або зупиняють продажі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Про українців не згадує: Ані Лорак поспівчувала росіянам через теракт у "Крокусі"

Ані Лорак відреагувала на теракт у Крокусі - артистка, яка мовчить про війну в рідній Україні, поспівчувала росіянам - пост співачки

Кохана Дмитра Кулеби Світлана Павелецька дала пораду, як пережити розлучення

Обраниця міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби Світлана Павелецька розповіла, як пережила розлучення з чоловіком

Досі винна половину зарплати: Іванна Сахно розірвала контракт з Netflix через роль росіянки

Українська актриса в США Іванна Сахно розповіла, як Netflix оштрафував її за відмову відігравати роль росіянки у серіалі