RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

​Внесок бізнесу у збереження планети: як компанія Сarlsberg Ukraine досягає сталого розвитку

У компанії Carlsberg Ukraine розповіли, яким чином бізнес може допомогти планеті

У компанії Carlsberg Ukraine розповіли, яким чином бізнес може допомогти планеті Фото: Carlsberg Ukraine

В Україні є компанії, які свої виробництва роблять дружніми до природи і суспільства. Зокрема, в компанії Carlsberg Ukraine вдосконалюють внутрішні виробничі процеси для збереження довкілля. В межах сталого розвитку компанія розробила програму "ЦІЛЬ 4 НУЛІ: разом заради майбутнього" - це зобов'язання компанії щодо зменшення викидів вуглецю, скорочення обсягів використання води, безвідповідального споживання та створення безпечних умов праці без нещасних випадків.

"Сталий розвиток - це невід'ємна частина для успішного бізнесу. Наша програма "ЦІЛЬ 4 НУЛІ: разом заради майбутнього" - це той стратегічний орієнтир, який дозволяє нам досягати поставлених цілей", - зазначила старша директорка з корпоративних питань Юлія Стельмах.

Заводи Carlsberg в Україні одні з найефективніших з використання води в Carlsberg Group. Станом на 2020 рік Carlsberg Ukraine використовує 2,42 літра води для виготовлення одного літра продукції, що випереджає ціль встановлену Групою до 2022 року - використовувати 2,5 літра води на один літр готової продукції.

За словами старшого менеджера Юрія Гука, заводи Carlsberg Ukraine виготовляють біогаз.

"Біогаз екологічніший, оскільки він є результатом перетворення органіки, яка росла на полях буквально пів року тому. Тоді як природний газ - це викопний ресурс, який збільшує вміст СО2 в атмосфері", - зазначив Юрій Гук.

У рамках програми зі сталого розвитку на підприємстві підтримують високий рівень об'ємів повторного використання скляних пляшок.

"На виробництво скляної пляшки використовується достатньо велика кількість теплової енергії. А тому компанія Carlsberg Ukraine використовує оборотну скляну пляшку. У 2020 році вдалося зібрати та повторно використати 40% оборотної пляшки. Ми не зупиняємося на досягнутому, тому в найближчі роки ми плануємо збільшити обсяг оборотної тари на 30%", - розповів Юрій Гук.

Крім того, як кажуть в Carlsberg Ukraine, важливим напрямком для компанії є культура праці.

"Ми проводимо для працівників тренінги, як правильно працювати у галузі. Бо досягнути нуля нещасних випадків неможливо, якщо у це не будуть залучені керівники. Вони повинні демонструвати своїм прикладом безпечну поведінку і повинні бути лідерами в галузі безпеки. Кожен працівник також повинен щоденно і будь-якої миті думати як про свою безпеку, так і тих, хто працює поряд", - зазначила менеджерка з охорони праці Інна Головата.

У компанії також запевнили, що готові ділитися своїм досвідом та міжнародною експертизою, аби українське законодавство стало ефективним механізмом для реалізації стратегії як держави, бізнесу так і громади.

Новини партнерів