Лайм

Раду Поклітару представить в Києві сучасну версію балету "Спляча красуня"

29 листопада виставу покажуть на сцені Жовтневого палацу

29 листопада о 19:00– балет на 2 дії "Спляча красуня" у постановці Раду Поклітару. Виставу буде показано на сцені МЦКМ Жовтневий Палац

Величний твір в історії світової хореографії «Спляча красуня» П.Чайковського у виконанні артистів академічного театру "Київ Модерн-балет" – це органічне поєднання, у коловороті чарівної фантасмагорії, світів реальності та казки. На створення сучасної постановки балетмейстера постановника надихнули – геніальна музика П.Чайковського та історія першоджерела казки неаполітанця Джамбаттіста Базіле (1566 – 1632 рр). Робота зі швейцарським художником-сценографом Маріанн Холленштайн та художником костюмів Дмитром Курятою – створили простір наповнений новим значенням відомої історії, пластичними образами, оригінальним «європейським присмаком» та витонченим стилістичним вирішенням.

Головні партії виконають: Дмитро Кондратюк (Король Флорестан), Ксенія Якушенко(Королева Клеманс), Катерина Кузнецова (Принцеса Аврора), Анастасія Добровольська (Фея Карабос), Ілля Мірошніченко (Принц Дезіре)

"Неможливо встояти перед сліпучою пишнотою цієї фантастичної музики – геній композитора дарує натхнення хореографам і захоплення глядачам ось вже 128 років. Не втримався і я… Моя "Спляча красуня" натхнена літературним першоджерелом давньої казки. Мало хто знає, що ще задовго до Шарля Перро та братів Грімм, неаполітанський казкар Джамбаттіста Базіле у своїй книзі «Казка казок» першим розповів історію про принцесу, що заснула навіки. І нехай двір ясновельможного монарха у нашій "Сплячій красуні" – це не улесливі царедворці, а неймовірні фантастичні створіння, а молодий король знаходить свою сплячу принцесу не через 100, а через 800 років, – неважливо. Головне те, що дана вистава, як і її класичне першоджерело, виспівує гімн справжньому, всеперемагаючому коханню!" – Раду Поклітару.

Виставу створено за підтримки Посольства Швейцарії в Україні.

Квитки

Подія в facebook

Читайте також

Тіна Кароль в Osocor Residence: 14 червня співачка дасть концерт просто неба в резиденції

Незабутній вечір під відкритим небом разом із Тіною Кароль! 14 червня в резиденції Osocor Residence співачка влаштує грандіозний концерт

Танцювальні суботи, вар’єте, рок, ска-панк і вистави: Caribbean Club анонсує події квітня-травня

"Карибські вечорниці", вар’єте "Рояль" у форматі дінер-шоу, концерт EPOLETS: події квітня і травня в Caribbean Club

Легендарна VERKA SERDUCHKA зіграє благодійний концерт в Osocor Residence

VERKA SERDUCHKA виступить в Osocor Residencе з мегахітами і новою версією Dancing Lasha Tumbai