Лайм

Як відрізнити якісну косметику від підробки без експерта: 5 корисних лайфхаків

Ось як зрозуміти, що перед вами неякісний товар

Всі напевно хоч раз стикалися з тим, що під виглядом якісного товару недобросовісні продавці продають дешеві підробки. І все б нічого, якби такі продукти не були шкідливими, а саме такими вони часто бувають. Як же відрізнити підробку від оригіналу без різних тестів і перевірок? Про це ми розповімо в цьому матеріалі.

Упаковка

Перед покупкою постарайтеся ретельно вивчити зовнішній вигляд товару на офіційному сайті виробника. Найпростіше буде зберегти фото оригінального продукту і звірити зовнішній вигляд упаковки на знімку з тим, що лежить на прилавку.

Дуже часто підроблена кометика відрізняється незначними дрібницями - інший шрифт на коробці, відтінок упаковки трохи світліше або темніше, логотип розташований в іншому місці і так далі. Обов'язково звертайте увагу на такі деталі, щоб не стати жертвою шахраїв.

Також пам'ятайте, що оригінальний товар завжди продається в акуратних упаковках. Криво приклеєні стікери, дивні написи і так далі - ознаки фейковий продукції.

Фото: barb.ua

Штрих-код та номер

Ще один спосіб розпізнати підробку - подивитися на штрих-код на упаковці. По-перше, код повинен бути видавлений або надрукований в друкарні. Якщо ви бачите, що цифри нанесені фарбою поверх коробки - перед вами фейк. Також перевірте дані про країну-виробника. Для цього потрібно дізнатися, які букви і цифри друкує на коробках і тюбиках офіційний продавець, і звірити їх з тими, які вказані на продукті.

Перевіряйте також серійний номер. Він повинен бути нанесений на коробку і тюбик, і всі цифри обов'язково повинні збігатися.

Фото: barb.ua

Фото: barb.ua

Ціна

Занадто низька ціна - однозначна ознака підробки. Так, в різних магазинах бувають найрізноманітніші акції та знижки. Але в тому випадку, якщо раніше крем коштував 100 доларів, а тепер ви раптом бачите його на прилавку за 10 - швидше за все, вам намагаються продати фейковий продукт.

Консистенція і запах

Звертайте увагу на те, як пахне і як наноситися продукт. Наприклад, тональний крем повинен бути однорідним, без грудочок, повинен швидко вбиратися і не міняти колір після нанесення. Пудра для обличчя та інші подібні продукти повинні бути щільними, не надто сильно кришитися і не повинні нагадувати крейду або борошно.

Також пам'ятайте, що оригінальні засоби завжди охайно виглядають в упаковці. Якщо пудра забруднила всю захисну плівку або спонж - це підробка. Що стосується запаху, косметика повинна пахнути нейтрально і приємно. Якщо ви відчуваєте занадто різкий аромат, що нагадує старі духи, крейду або запах медикаментів - продукт зіпсований або є фейком.

Фото: barb.ua

Фото: barb.ua

Склад і термін придатності

І останній, але найважливіший пункт - склад і термін придатності. На оригінальних товарах завжди зазначений весь список інгредієнтів. Тому досить заздалегідь подивитися цей список на офіційному сайті, а потім звірити в магазині.

Також слід знати, що якісна продукція робиться з максимально натуральних компонентів. Так, в будь-якому засобі є і різна хімія, але хороші фірми намагаються використовувати такі інгредієнти мінімально. Відповідно, хороша косметика не може довго зберігатися, адже термін придатності натуральних речовин не дуже великий. Тому, якщо на упаковці написано, що засіб можна використовувати довше 6 місяців, не варто купувати такий товар.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Замість ботоксу: експерти назвали простий засіб, який помітно зменшить зморшки

Дослідження показало, що алое віра ефективніше бореться зі зморшками, ніж деякі зволожуючі креми та уколи краси, зокрема ботокс  

Відомий стиліст розповів, які стрижки і укладки візуально омолоджують обличчя

Стиліст розповів, які прості прийоми, а також стрижки та зачіски візуально можуть зробити жінок після 50 років набагато молодшими 

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими