Лайм

Колористи порадили, як правильно доглядати за сивіючим волоссям

Фахівці поділилися детальними поясненнями

В нашому житті є багато речей, уникнути яких ми не можемо. Сиве волосся – одна із них. Проте не поспішайте засмучуватись, якщо вам довелося зіштовхнутися із цим явищем. За словами досвідчених колористів, правильний догляд та дотримання простих порад можуть змінити ситуацію в позитивну сторону - таким чином, що вам може навіть почне подобатися благородний сріблястий відтінок на вашому волоссі. Експерти розповіли виданню Town&Country, як доглядати за сивиною та чи можна уповільнити цей процес.

Фото: Getty Images

Чому волосся сивіє?

"Все починається з клітин меланоцитів, що виробляють меланін, - пояснює Крістіна Боутман, стилістка і колористка Takamichi Hair. – Ці клітини відповідають за пігментацію шкіри та волосся. Кожна волосяна фолікула має запас активних і сплячих меланоцитів. Коли фаза росту волосини завершується, волосяний фолікул відновлюється та імпортує сплячі меланоцити, щоб замінити виснажені активні меланоцитів. Але коли запас сплячих меланоцитів також вичерпується, волосся більше не може пігментуватись і стає білим".

Боутман додає, що коли ми сивіємо, наш відтінок сивини значною мірою визначається саме генетикою.

Читайте також: Зірковий стиліст назвав помилку у фарбуванні волосся, через яку жінки виглядають старше.

Як боротися з сивиною та чи можна зупинити цей процес?

Зупинити появу сивих волос не можна, проте цей процес можна уповільнити. Фахівці рекомендують фолієву кислоту або антиоксидантний засіб для догляду за волоссям, який захищає сплячі меланоцити. Перукар Такамічі Саекі також радить використовувати олію Цубакі (вона ж квітка камелії), яка протягом багатьох століть була секретом краси японських жінок.

Фото: pinterest

У який спосіб найкраще маскувати сивину?

Колористка Меддісон Кейв поясню: якщо ви збираєтеся повністю пофарбувати сиве волосся, відштовхуйтесь від свого природного кольору. Наприклад: якщо ви блондинка, стратегічно висвітліть лінію росту волосся, щоб сивина зливалася з блондом.

Якщо ви брюнетка, фарбуйте волосся напівперманентною фарбою, яка на 1-2 відтінки світліша від вашого природного кольору. Напівперманентна фарба не забезпечує 100% маскування сивини, але зберігає структуру волосся і забезпечує більш м'який перехід кольорів.

Знаменитий колорист Ріта Хазан також рекомендує використовувати консилер для коренів, поки пофарбований колір не виросте настільки, щоб виглядати більш природно.

Читайте на тему: Якій колір волосся вважають модним у 2023 році: топ-8 варіантів для фарбування.

Фото: pinterest

Сивина змінює структуру волосся?

"Так, сиве волосся може здаватися більш грубим, оскільки сальні залози шкіри голови виробляють менше шкірного сала, що робить волосся більш сухим та жорстким, - каже Діран Містрі з David Mallett Hair. - З віком волосся втрачає густоту, блиск і пігмент - і тому стає більш крихким і чутливим до сонячних променів. Сиве волосся також частіше окислюється, часто стаючи жовтим та тьмяним".

Фахівці рекомендують особливо ретельно підбирати догляд для сивіючого волосся. Вони зазначають, що його слід регулярно зволожувати правильно підібраними засобами, а також використовувати компоненти, які надаватимуть здорового блиску.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основи для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Новини партнерів

Читайте також

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими 

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді