Лайм

Стилістка назвала невдалі рішення з волоссям, які додають жінкам віку

Експертка дала кілька корисних порад

Вдало підібрана зачіска та колір волосся допоможуть створити сучасний модний образ, який підкреслить вашу індивідуальність та стиль. На противагу цьому сценарію існує й інший – неправильно підібрана стрижка та відтінок, які візуально лише додадуть віку.

Перукар та візажист Дана Тейт розповіла виданню Express, яких поширених помилок припускаються жінки при виборі зачісок та кольору фарбування та як їх уникнути. "Припиніть робити це зі своїм волоссям, якщо хочете виглядати молодше", - наголосила експертка та назвала 3 типових "промахи".

Фото: Getty Images

Неправильно підібраний відтінок для маскування сивини

"Маскування сивини за допомогою фарби для волосся багатьом може здатися вдалим рішенням, однак вибір не того відтінку може лише нашкодити та зістарити. Колір волосся, який є для вас занадто темним, не принесе вам жодної користі", - пояснила Тейт.

Читайте також: Якій колір волосся вважають модним у 2023 році: топ-8 варіантів для фарбування.

"Навіть якщо вам подобається темне волосся, спробуйте зробити кілька більш світлих шарів – така хитрість підкреслить ваші риси обличчя та дозволить виглядати молодше, - продовжила розповідати вона. - Окрім того, якщо бажаєте виглядати молодше свого віку, не забувайте про стиль в макіяжі та одязі – ці складові теж мають досить важливе значення".

Занадто короткий чубчик

"Припиніть носити суперкороткий чубчик, - закликала спеціалістка. – Це сміливий стиль, але він може підійти далеко не всім. Перш ніж наважитись на таку ідею, варто подумати, яка форма чубчика вам личитиме найбільше". Дана радить носити чубчик або на половині чола, або ж зробити його трохи довшим.

"Ваша форма обличчя може допомогти вам вибрати правильну довжину чубчика, однак не слід забувати і про ваші особисті уподобання. Якщо ви не любите, щоб волосся потрапляло вам в очі, краще віддати перевагу чубчику довжиною до брів або навіть трохи вище", - розповідає Дана.

Фото: Getty Images

Зачіска, яка вимагає багато лаку

Використання надмірної кількості лаку для волосся, що ніби створює на голові "ефект захисного шолому", також є небажаним. За словами експертки, така поширена помилка може зістарити.

Читайте на тему: Стиліст пояснив, яка стрижка допоможе жінкам виглядати молодше.

Тейт говорить, що не варто зовсім відмовлятися від лаку, однак його слід використовувати в обмеженій кількості: "Тримайте балончик на відстані приблизно 15 см від волосся та переконайтеся, що спрей не потрапляє лише на одну ділянку. Під час розпилення переміщайте балончик по всій площині, щоб уникнути його інтенсивного нанесення лише в одній зоні".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими 

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді