Лайм

Колорист порадила, як краще фарбувати сиве волосся, щоб освіжити образ

Рекомендації експертки допоможуть визначитися із вибором

Вдало підібраний колір волосся може візуально омолодити жінку на кілька років, але не всім вдається досягти бажаного ефекту при домашньому фарбуванні. Колористка Вікі-Енн Хоскін розповіла Express.co.uk про те, як правильно зафарбовувати сивину. Також вона назвала популярну помилку, якої слід уникати.

"Найкращий спосіб зафарбувати сиве волосся - це використовувати перманентну (стійку) фарбу, яка закриє сивину на 100%. Напівперманентна фарба замаскує сивину лише на пару тижнів", - говорить вона.

Читайте також: Як підібрати відтінок волосся під свій колір очей: 4 поради.

Фото: pexels.com

Напівперманентна фарба не містить аміаку. Вона може затемнити відтінок, але не освітлює волосся. На відміну від аміачної фарби, вона не знищує натуральний пігмент волосся, але й не зафарбовує сивину так ефективно.

Якщо ви хочете освіжити образ, не обираючи постійний колір, хорошим варіантом може бути мелірування.

"Мелірування справді оживляє сиве волосся і надає йому приємного, яскравого і свіжого вигляду. Його можна відтіняти попелястим або перловим тонером, - каже колорист. - Це чудовий спосіб сивіти поступово, якщо ви не хочете фарбувати волосся все життя".

Читайте також: Стилістка назвала невдалі рішення з волоссям, які додають жінкам віку.

Фото: pexels.com

Вікі зазначає, що професіоналам дуже важко виправити помилки, допущені при домашньому фарбуванні. Причина в тому, що вони не знайомі з задіяним барвником, який може вплинути на кінцевий результат і стан вашого волосся.

"Найбільших помилок, які ми бачимо в салоні, припускаються люди, які хотіли зробити вдома великі зміни кольору (наприклад, перефарбуватися з брюнетки в блонд), – каже Вікі. – Завжди залишайте це професіоналам і завжди проводьте патч-тест на алергію. Відсутність патч-тесту може викликати багато проблем".

Новини партнерів

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців