Лайм

Стилісти дали поради, як фарбувати волосся жінкам після 60 років

Є кілька важливих моментів

З віком змінюється не лише колір нашого волосся, але і його структура. Тому догляд, який підходив у 30 років, вже у старшому віці таким може не бути. Професійні стилісти розповіли виданню BestLife, яких порад варто дотримуватися при фарбуванні волосся після 60 років, щоб отримати найкращий результат.

Фото: pinterest

Зверніться до професіонала

Це точно буде хорошим рішенням, адже у такому випадку шанси того, що ви отримаєте саме той колір чи відтінок, який хотіли, значно зростуть. Так, це може бути дорожче, аніж домашнє фарбування, однак результати будуть того варті.

Читайте також: Стилісти порадили найкращі стрижки для тонкого волосся, які створюють ілюзію густоти та об'єму.

Дона Джарвіс, майстер-стиліст Canyon Salon, наголошує: "Професіонал своєї справи допоможе вам обрати правильний колір, який підкреслить ваш тон шкіри, колір очей та індивідуальність".

Обирайте більш світлі відтінки

Джессіка Шульц, стиліст і власник салону Twisted Scissors, пояснює, що після 60-ти більшість жінок мають 50 відсотків сивого волосся, якщо не більше. А світлий відтінок дозволить злитися із сивиною і буде менш помітним при відростанні.

"Якщо ви брюнетка, все одно обирайте світліший колір, навіть якщо це здається вам нелогічним. Бо якщо ви пофарбуєте волосся в темний колір, тоді надокучливі сиві волоски дуже виділятимуться на його фоні, і невдовзі вам доведеться знову фарбуватися", - каже експертка.

Крім того, надто темний тон може старити та підкреслити ознаки віку на шкірі.

Фото: pinterest

Обирайте барвник з теплим або нейтральним пігментом

"З віком пігментація шкіри стає все меншою, тому вам слід вибрати фарбу з нейтральним або теплим пігментом - ці кольори нададуть волоссю сяючого, яскравого вигляду, - розповідає перукар Една Фербер. – Обирайте фарбу на один-два тони світлішу за ваш натуральний колір. Це додасть молодості та сховає сивину".

Спробуйте поєднання різних відтінків чи балаяж

Така техніка фарбування дозволить гармонійно поєднати колір із сивиною, а ще вона не потребує особливого догляду навіть після відростання коренів.

"Різні відтінки кольору допоможуть додати глибини та виміру вашому образу, не надто сильно впливаючи на волосся та шкіру голови в цілому", - каже Кріста Б’янконе, співзасновник Amari Salon & Spa та перукар Hair by Krysta.

Фото: pinterest

Читайте на тему: Як фарбувати волосся після 50 років, щоб виглядати модно і молодше свого віку.

Не забувайте про глибоке очищення та зволоження

Сиве волосся є грубим та сухим за своєю структурою, тому у ваших інтересах подбати про те, щоб воно було максимально зволоженим.

Б’янконе рекомендує робити глибоку кондиціонуючу процедуру як до, так і після фарбування, щоб зберегти волосся здоровим протягом тривалого періоду. Це також може запобігти появі пошкоджень та посічених кінців.

Обирайте колір, який підкреслить вашу індивідуальність

"Відомо, що колір волосся в якійсь мірі є відображенням нашої особистості, - говорить Джарвіс. Тому не бійтеся вийти із зони комфорту та пофарбувати волосся в новий відтінок, який відображатиме ваш внутрішній стан та настрій".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими 

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді