Лайм

Шведська школярка Грета Тунберг відповіла на критику в мережі після промови в ООН

Активістка не розуміє, навіщо дорослі витрачають час на глузування і погрози

23 вересня на саміті ООН 16-річна шведська школярка Грета Тунберг виступила з яскравою промовою про кліматичну кризу і бездіяльність політиків. Незважаючи на важливий посил про руйнування екосистем і масове вимирання, в мережі активістку агресивно критикували і висміювали. До числа хейтерів Тунберг приєднався навіть Дональд Трамп, відомий скептичним ставленням до проблеми глобального потепління, а журналіст Daily Wire Майкл Ноулз назвав Тунберг психічно хворою через її синдром Аспергера.

Активістка не стала відмовчуватися з приводу образ, і в Твіттері ще раз звернулася до своїх опонентів та однодумців.

"Як ви, напевно, помітили, ненависники активно накинулися на мене через зовнішність, одяг, поведінку і мої особливості. Здається, що вони перетинають всі можливі межі, щоб відвернути увагу і не говорити про клімат і екологічну кризу. Я, чесно кажучи, не розумію, чому дорослі вважають за краще витрачати свій час на глузування і погрози підліткам і дітям за пропаганду науки, коли замість цього можуть зробити щось хороше. Я вважаю, що вони просто відчувають від нас загрозу, - написала Грета в серії публікацій. - Але не витрачайте свій час, приділяючи їм багато уваги. Світ прокидається. Зміни грядуть, подобається їм це чи ні".

У світових медіа Грета Тунберг зустрілася не лише з критикою, а й з дотепною підтримкою. Так, коміки Марк Хамфріс і Еван Вільямс зняли чудовий скетч про те, як безглуздо виглядають дорослі люди, які виражають своє обурення з приводу позиції 16-річної активістки. Відео імітує рекламний репортаж про телефон довіри для дорослих, яким нікому поскаржитися на Тунберг.

"Привіт. Я чоловік середнього віку, і у мене є проблема, про яку соромно розповісти. Я ірраціонально злий на шведську дівчинку, яка хоче врятувати планету. На щастя, тепер є номер, за яким я можу подзвонити!" - каже Хамфріс.

"Все в порядку. Ми розуміємо, що коли діти починають вести себе як дорослі, дорослі стають дітьми", - запевняє закадровий голос представник лінії довіри.

  • Читайте також на The Lime, як хлопець попросив у ефірі грошей на пиво, а в підсумку зібрав 1 млн доларів для дитячої лікарні.
  • Користувачі соцмереж активно обговорюють героїчні вчинки хлопця з США, який не просто так одягнув костюм Бетмена. В образі супергероя коміксів DC він рятує бездомних тварин, розчулити мережу кумедними фото.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймПодії

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами