Лайм

Леонардо ДіКапріо присоромив людей, які заперечують глобальне потепління

Актор виступив з промовою на благодійному фестивалі Global Citizen 2019

Леонардо ДіКапріо публічно засудив політиків, які "не виконали обіцянок Паризької кліматичної угоди", а також тих, хто відреагував на нещодавній Глобальний кліматичний страйк критикою його лідера, 16-річної шведської активістки Грети Тунберг.

Видання The Hollywood Reporter пише, що 28 вересня 44-річний актор виступив у Нью-Йорку на сцені благодійного фестивалю Global Citizen 2019, організованого Х'ю Джекманом і його дружиною Деборрою-Лі Фернесс.

"Минулої п'ятниці мільйони молодих людей не просто покинули свої навчальні заклади та робочі місця [заради страйку]. Вони висловили свою позицію. Вони показали приклад справжнього лідерства, якого наша планета так відчайдушно потребує. Ці молоді люди чітко, виразно і без страху говорили, що час бездіяльності минув, - сказав Ді Капріо. - Проте, як не дивно, деякі відреагували на цей рух образливими твітами. Ці люди, здається, більше дбають про прибуток і свої власні інтереси, аніж про майбутнє. Але ми знаємо, що молодіжний рух по захисту клімату сьогодні більш важливий, ніж будь-коли в історії людства".

Актор додав, що наукове співтовариство підтверджує загрозу, і якщо "ви не живете в альтернативної реальності, більше немає часу на заперечення".

Учасники фестивалю говорили не тільки про клімат. Так, 29-річна актриса Дакота Джонсон (дочка Мелані Гріффіт і Дона Джонсона) підтримала жертв сексуального насильства і розповіла про історії, з якими зіткнулася після того, як поділилася своїм телефонним номером на сцені Global Citizen у 2018 році.

"Мені дзвонили з шести континентів, з 70 різних країн. Я зібрала 60 годин реальних історій. Ці історії відбувалися з людьми різного віку і статі, але 95 відсотків з них - жінки. Найстаршій жертві було 71 рік, наймолодшій - 11", - сказала актриса.

Джонсон оголосила, що поділиться деякими з цих історій в новому подкасті "The Left Ear", а метою її є створення "безпечного і співчутливого обговорення теми сексуального насильства".

"Ми живемо в час, коли насильство на основі статі зачіпає більше 35 відсотків жінок у всьому світі", - сказала зірка трилогії "П'ятдесят відтінків сірого".

Перед завершенням шоу фронтмен Coldplay і куратор фестивалю Кріс Мартін розповів глядачам про кампанію Global Citizen 2020 року, кульмінацією якої стане 10-годинний захід з онлайн-трансляцією на п'яти континентах. Концерт "Глобальна мета в прямому ефірі" буде спрямований на отримання 350 мільярдів доларів, необхідних для досягнення глобальних цілей ООН в сфері сталого розвитку. Уже відомо, що в ньому візьмуть участь Біллі Айліш, Metallica, Майлі Сайрус і Ліззо.

"Число артистів буде рости, - пообіцяв Мартін. - І я сподіваюся, що число громадян світу теж виросте".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами