Лайм

Під Києвом пенсіонерів тепло привітали з Днем людей похилого віку: ексклюзивні фото

"Студенти" Інституту третього віку зібралися за одним великим столом

У вівторок, 1 жовтня, в місті Українка Обухівського району відсвяткували День людей похилого віку. Ініціаторами заходу з частуваннями для пенсіонерів, іграми та спілкуванням виступили ректор Інституту третього віку міста Українка Дзебчук Леся та керівник кулінарного факультету, меценат Наталя Пудрик.

Душевний захід проходив на літній терасі родинного кафе "Смачно з Наталі". У зазнчений час біля великого столу зібралися десятки "студентів", які охоче поділилися спогадами з молодості, розповіли про свої професії та родини.

"Є такий соціальний проект - "Інститут третього віку", мета якого полягає в тому, щоб навчати і стимулювати людей "у віці", в основному пенсіонерів. Доволі цікава тема, і вона активно розвивається сьогодні в Україні. У своєму сімейному кафе "Смачно з Наталі" я вже третій рік веду кулінарний факультет - розповіла Наталя. - У нашому інституті сьогодні 260 студентів. Знаєте як буває: все життя бігав, хотів чогось навчитися - хтось в'язати, хтось малювати, хтось освоїти комп'ютер. Так і працюємо на волонтерських засадах".

За словами Наталії, працювати з такою аудиторією шалено цікаво, прикладені до цього зусилля того варті: "Неймовірні емоції від того, що відбувається. Це дуже вдячна публіка, ви б бачили їхні очі... От вони приходять до мене, а чому я, по суті, можу їх навчити? Це вони мене мають вчити. Але їм важлива увагу, важливо відчувати себе потрібними, затребуваними. Словами не передати. Приголомшлива енергетика".

Незважаючи на те, що невеликий захід у кафе "Смачно з Наталі" був присвячений Дню людей похилого віку, у доволі жвавому колі гостей спостерігалася кардинально інша атмосфера - веселе застілля безтурботних студентів, не інакше. Не важливо скільки вам років, а важливо те наскільки ви відчуваєте себе в душі.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами