Лайм

Названі перші учасники Євробачення-2020: хто вони і кого представлять

Зі своїми представниками вже визначилися Іспанія та Бельгія

Євробачення-2020 відбудеться у Роттердамі (Нідерланди) лише в травні наступного року, а Іспанія та Бельгія вже визначилися зі своїми представниками. На міжнародному сайті пісенного конкурсу з'явилася перша інформація про виконавців.

Іспанію на конкурсі представить молодий поп-співак Блас Канто, Бельгію - гурт Hooverphonic. З конкурсними піснями артисти ще не визначилися, проте про них вже є що розповісти.

Блас Канто (Іспанія)

Дорогу до успіху в музичній кар'єрі Блас Канто став прокладати в складі іспанського гурту Auryn. Сольну кар'єру співак вирішив почати у 2017 році, і це рішення виявилося вдалим. Його дебютний студійник Complicado вийшов у вересні 2018 року і посів перше місце в чарті іспанських релізів.

Іспанія, як відомо, входить до так званої Великої п'ятірки Євробачення (є однією з країн-засновниць пісенного конкурсу). Це дозволяє країні відразу проходити до гранд-фіналу. Але, незважаючи на такі цінні привілеї, останніми роками її представники не можуть похвалитися великим успіхом. Можливо, цю ситуацію наступного року вдасться поправити Бласу Канто.

Hooverphonic (Бельгія)

На відміну від Іспанії, в Бельгії вирішили зробити ставку на багатий досвід. У Роттердамі країну представить поп-рок-гурт Hooverphonic, заснована ще у 1995 році. Перші записи колективу відносили до жанру тріп-хоп, але вже скоро музиканти проявили себе і в інших жанрах. Сьогодні це переважно поп-рок з елементами лаунджа.

Наскільки відомо, спочатку музиканти назвали себе просто Hoover (Гувер), але незабаром гурт довелося переназвати на Hooverphonic, так як колишнє ім'я вже належало великій фірмі з виробництва пилососів.

  • Нагадаємо, в ніч на неділю, 19 травня, 25-річний музикант з Нідерландів Дункан Лоуренс переміг у пісенному конкурсі Євробачення-2019. Він став першим чоловіком-виконавцем, який приніс перемогу Нідерландам, а також першим переможцем своєї країни, починаючи з 1975 року. На конкурсі хлопець виступив з авторською піснею Arcade, в якій розповів про трагічну любов і втрату коханої людини.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами