Лайм

Хелб! Хто такі [O], FO SHO, GO-A і що вони співають: головне про учасників Нацвідбору на Євробачення-2020

Що варто знати про учасників Нацвідбору

Вранці 20 січня організатори Нацвідбору на Євробачення-2020 оголосили список артистів, які позмагаються за травневий квиток до Роттердаму (Нідерланди) і можливість представити Україну на головному пісенному конкурсі Європи. У перших двох півфіналах, які пройдуть 8 та 15 лютого, свої конкурсні пісні представлять 16 виконавців. Оцінювати їх будуть глядачі і три члени журі - шоумен Андрій Данилко, співачка Тіна Кароль, а також медіаменеджер і гендиректор "Хіт FM" Віталій Дроздов.

Все б нічого, от тільки цього року список учасників Нацвідбору як ніколи сповнений імен молодих гуртів та артистів, які ще не встигли заявити про себе на всю країну. Далі ми зібрали головне про кожного з 16-ти учасників відбіркового етапу, а також пропонуємо не поспішати з оцінками і послухати, що саме грають та співають претенденти на Євробачення-2020.

[O] - інді-поп гурт, до складу якого увійшли великі любителі експериментів. Резиденти лейбла Masterskaya і володарі премії "Хіт року" за версією Kiss FM. Вдалий дебют з міні-альбомом "Самий сок" (2017) подарував гурту не тільки увагу аудиторії, але й можливість заявити про себе зі сцен великих музичних фестивалів. У їх числі Atlas Weekend, Koktebel Jazz Fest, "Білі ночі" та інші. У березні минулого року [O] випустили свій перший лонгплей "Суперінтроверт".

KHAYAT - молодий представник української фольктронікі. Співак, автор пісень і композитор. До речі, теж резидент лейблу Masterskaya. Для Андрія Хайата Нацвідбір буде вже другим. Минулого року він вже брав участь у відбірковому етапі і запам'ятався глядачеві цікавим синтезом електроніки, етнічних мелодій та східних мотивів. У червні KHAYAT презентував свій перший студійний альбом KHMIL.

ASSOL - виконавиця, яку молодою та маловідомою у цьому списку ніби як і не назвеш. Свого часу (а це кінець 90-х, початок 2000-х) Катя Гуменюк заявила про себе, як Ассоль. Співачка неодноразово виступала на великих сценах і телебаченні, але з часом буквально зникла з радарів. Минулого року артистка змінила ім'я на ASSOL і почала нову сторінку в житті та кар'єрі.

CLOUDLESS - бойзбенд, який здобув широку популярність у 2017 році завдяки хіту "Між світамі", який став саундтреком до серіалу "Школа". З того часу пісні гурту на ТБ - не рідкість. Минулого року хлопці випустили концептуальний альбом "Маяк" і змінили фронтмена, запросивши на вокал фіналіста шоу "Х-фактор" Юру Каналоша.

GARNA - дуже цікава колаборація сольного проекту співачки Олени Левашевої та музичного продюсера Олексія Хорольського. За час активності в музичній індустрії Олена зуміла заявити про себе як автор пісень, вокалістка симфонічного оркестру Prime Orchestra та кавер-проекту Manera.

Katya Chilly - ще одна несподівана учасниця Нацвідбору з категорії "привіт 2000-ні". Талановита співачка і композитор, свого часу хедлайнер і переможець престижних музичних фестивалів, в тому числі і легендарного "Червона рута". На сьогоднішній день у колекції Каті Чілі п'ять студійних альбомів, десятки сольних концертів за кордоном, а також поява на MTV та BBC.

FO SHO - артистичний хіп-хоп-проект, створений на початку 2019 року сестрами-афроукраїнками Бетті, Маріам та Сіоною Ендале. Дівчата дуже пишаються своїм культурним походженням і охоче демонструють його у творчості. Музика сестер - симбіоз популярних жанрів сучасності від треп до хіп-хопу.

David Axelrod - відомий український співак, музикант і композитор. Що правда, відомий під своїм справжнім ім'ям Олександр Ткаченко. Прийшовши минулого року на шоу "Голос країни", чоловік продюсера Олени Мозгової раптом заявив, що тепер його звуть Девід.

Олександр Порядинський - співак і композитор, автор пісень. До цього - наймолодший переможець вокального шоу "Х-фактор". На початку 2020 року Порядинський виявився в невеликому числі тих, хто вже представив свою конкурсну пісню для Нацвідбору на Євробачення-2020. За квиток до Нідерландів він побореться з піснею Savior.

TVORCHI - молодий колектив з Тернополя, на рахунку якого вже є як мінімум один великий успіх - хіт Believe саунд-продюсера Андрія та вокаліста Джефрі сьогодні знають мільйони слухачів. У лічені дні після релізу трек посів сходинку у топ-10 чарту Google Play Music в Україні.

GIO (Гіо Дарахвелідзе) - молодий представник жанру "поп", автор і композитор, раніше учасник вокальних шоу "Х-фактор" та "Голос країни". Сьогодні Гіо також можна побачити і почути у складі оркестру Lords of The Sound.

Jerry Heil (Яна Шемаєва) - нещадний автор і виконавець вірусного хіта "Охрана Отмєна". Володарка премій "Прорив року" за версією Jager Music Awards та "Відкриття року" за версією журналу Viva. У минулому - YouTube-блогер, популярність якій принесли унікальні вокальні кавери на хіти українських та зарубіжних виконавців.

KRUTь - авторський проект молодої співачки і бандуристки Марини Круть. Дівчина почала свій шлях у світі музики ще 15 років тому, представивши слухачеві витончений тандем електроніки і фолкового інструменту. Самобутності творчості Марини додає її сильний вокал. KRUTь вже неодноразово представляв Україну на різних фестивалях та шоукейс з тематикою сучасної музики.

Еліна Іващенко - співачка і радіоведуча, лауреатка фестивалю "Чорноморські ігри-2018", а незабаром після цього - переможниця вокальних шоу "Х-фактор" та "Голос країни".

GO-A - креативний і вельми неординарний гурт, який зарекомендував себе у жанрі електрофолк. У своїй творчості мультиінструменталіст Тарас Шевченко, вокалістка Катерина Павленко і гітарист Кирило Адамович майстерно поєднують сучасні танцювальні біти, африканські барабани та гітарний драйв-нотки фольклорного співу. За час існування колектив встиг засвітитися на таких великих фестивалях як "Гогольфест", Jazz Koktebel та інших.

MOONZOO feat. FMF Sure - цікава колаборація електронного гурту MOONZOO, представників стилю sad dance, та американського репера FMF Sure. Гурт зібралвся у 2017 році у Львові. До складу увійшли Олександр Васецький (вокал), Олексій Петелько (бас, клавішні), Ігор Стахов (ударні) та Віктор Сторожук (клавішні). У листопаді 2018 року MOONZOO випустив дебютний лонгплей Sad Dance, який отримав позитивні відгуки критиків.

  • Нагадаємо, кращі серед учасників двох півфіналів пройдуть до фіналу Національного відбору, який відбудеться в суботу, 22 лютого. За його підсумками і буде обраний представник України на Євробаченні-2020.
  • Сам конкурс Євробачення-2020 відбудеться в травні цього року в Нідерландах, у місті Роттердамі. Як стало відомо раніше, Іспанія та Бельгія вже визначилися зі своїми представниками.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами