RU  UA

Події

Більше не можу: Сашко Положинський йде з гурту "Тартак"

Причини непростого рішення музикант пояснювати не став

Український співак та музикант Сашко Положинський припиняє свою діяльність у гурті "Тартак", який зібрав ще в 1996 році, а також в сайд-проект "Був'є". Про це він повідомив увечері 5 лютого, опублікувавши у Facebook коротке відеозвернення.

"Я вирішив припинити участь в значній частині свого життя - я не виступатиму більше з "Тартаком", не виступатиму з "Був'є". Все це сумно, боляче і непросто. Але я зрозумів, що все. Більше не можу" , - зазначив на відео музикант.

Положинський закликав прихильників не впадати в депресію, адже разом вони провели щасливі роки, а також попросив утриматися від особистих і публічних розпитувань на цю тему: "Є як є. Рішення вже прийнято і оскарженню не підлягає", - додав він.

Сам же про причини такого рішення Положинський говорити не став, лише підкреслив, що вона жодним чином не пов'язані з утриманням під вартою його друга і колеги Андрія Антоненка, якого підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Відео Положинський записав незабаром після чергового засідання суду у справі приятеля.

Доволі скоро ролик зібрав у соцмережі понад 6 тис. переглядів. У коментарях прихильники гурту висловили своє засмучення, а також підтримку музикантові: "Сашо, ми з тобою", "Дякую за все. Серце на шматки", - пишуть під постом Положинського.

  • Нагадаємо, гурт "Тартак" існує вже 23 роки і випустив за цей час 10 студійних альбомів. На момент заснування, у 1996-му, в його складі були Сашко Положинський та Василь Зінкевич-молодший. Пізніше до них приєдналися Андрій Благун та Андрій Самойло. У цьому складі гурт-переможець фестивалю "Червона рута-1997" об'їхав з концертами всю Україну.
  • У 2018 році theLime поспілкувався з Сашком Положинським. В інтерв'ю музикант подискутував про зміни в Україні після Майдану, квоти на радіо та війну з РФ.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Певица Светлана Лобода исполнила Щедрик Леонтовича с 100 украинских латвийских детей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

В Киеве на Террасе River Mall пройдет премьера культового спектакля Здравствуйте я ваша тетушка с Алексеем Вертинским

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Спивоче поле откроется Магический сад – парк со сказочными героями, цветочными инсталляциями и яркими фотозонами